El president de Seat, Luca de Meo, en una imatge d'arxiu (ACN)

Luca de Meo deixa Seat enmig dels rumors que fitxarà per Renault

En un comunicat, Seat ha informat que deixa la companyia a petició pròpia i que, de moment, seguirà formant part del Grup Volkswagen

RedaccióActualitzat

Seat ha confirmat oficialment que Luca de Meo ha dimitit com a president de la companyia. Enmig dels rumors sobre la marxa a Renault, la companyia de Martorell ha fet públic un comunicat:

"Seat informa que Luca de Meo ha deixat, a petició pròpia i de mutu acord amb el Grup Volkswagen, la presidència de Seat. Luca de Meo seguirà formant part del Grup fins a nou avís."

La companyia de Martorell també ha informat que, de moment, el substituirà el vicepresident de Finances, Carsten Isensee.

 

De Meo a la presentació del Seat Tarraco (EFE)

 

Fa dies que s'apunta que Luca de Meo tornarà a Renault com a director general, després de la sortida de Thierry Bolloré l'octubre passat. Seria un canvi d'etapa després del president del grup Nissan-Renault, Carlos Ghosn, que s'ha escapat del Japó, on l'havien de jutjar acusat d'haver amagat part dels seus ingressos i de traslladar a l'empresa les pèrdues d'inversions personals.

 

L'italià va arribar a la presidència de Seat el novembre del 2015, després de Jürgen Stackmann, que ara és responsable de Vendes i Màrqueting de la marca Volkswagen. Fa un any i mig el van nomenar president del consell del Grup Volkswagen a Espanya, en substitució de Francisco Javier García Sanz.

Després de l'1 d'octubre del 2017 es va parlar de la possibilitat que Seat abandonés Catalunya, com van fer altres empreses, cosa que s'ha negat des de la companyia automobilística.

 

Quan De Meo va arribar a Seat, l'empresa estava amb pèrdues i ara ha tancat el 2019 amb un rècord de vendes, amb més de 542.800 vehicles venuts fins al novembre i un augment del 10,3 per cent, comparat amb un any enrere.

ARXIVAT A:
Seat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut