La segona erupció del volcà Stromboli en dos mesos (EFE)

El volcà Stromboli entra en erupció per segona vegada en menys de dos mesos

L'explosió no ha causat ni víctimes ni danys materials

Actualitzat

L'Stromboli ha tornat a entrar en erupció. Aquest dimecres al migdia ha començat a escopir lava i cendres i l'illa que porta el seu nom, al nord de Sicília, ha tornat a tremolar.

L'erupció no ha causat danys ni víctimes, segons ha assegurat el president de la regió de Sicília, Nello Musumeci.

"Sortosament no hi hagut danys ni a les persones ni a les coses."

Musumeci també ha explicat a Facebook que s'ha suspès durant unes hores l'atracament de vaixells privats al port de l'illa.

De seguida les xarxes s'han omplert d'imatges de videoaficionats, la d'un vaixell fugint de la llengua de lava que cau al mar i la bola de fum i cendres que el persegueix. 

 

 

 

En altres es pot apreciar l'erupció de material piroplàstic que ha tornat a escopir la muntanya, i que ha format un núvol de cendres de 2 quilòmetres d'alçada.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ora

A post shared by Stefano Gonzaga (@stefano_cimaglia_gonzaga) on

 


Feia només dos mesos de l'última erupció de l'Stromboli, en què va morir un turista que feia una excursió per la muntanya. Des d'aleshores, s'havia prohibit l'ascensió durant l'estiu per la presència de rius de lava fins al mar. 
 

12 anys de relativa calma

Fins ara, l'Stromboli, que té 920 metres d'alçada i una base de 2.000 metres sota el nivell del mar, és un dels pocs volcans del món que tenen una activitat gairebé contínua. Tot i que fins ara havien passat 12 anys de relativa calma, l'anomenat "far de la mar Tirrena" provocava petits terratrèmols i erupcions regulars.

 

 

 


 

ARXIVAT A:
Medi ambientItàlia
Anar al contingut