Alain Robert i el seu fill Julien en plena ascensió a la torre Glòries (Reuters/Albert Gea)
Alain Robert i el seu fill Julien en plena ascensió a la torre Glòries (Reuters/Albert Gea)
Barcelona

L'Spiderman francès escala per quarta vegada la torre Glòries, ara amb el seu fill

"Mai he sentit tanta por", confessava Julien Robert abans d'acompanyar el seu pare en l'ascensió lliure a la torre Glòries

RedaccióActualitzat

Alain Robert, l'escalador francès especialitzat a pujar els edificis més alts del món sense cordes ni cap altra mesura de seguretat, ha repetit experiència a Catalunya.

Robert, conegut com l'Spiderman francès, ha tornat a escalar la façana d'un dels edificis més alts de Barcelona, la torre Glòries, de 144 metres. És la quarta vegada que ho fa, però aquest dissabte amb una novetat: anava acompanyat del seu fill.

La Torre Glòries, abans coneguda com Torre Agbar, és un dels edificis més alts de Barcelona
La torre Glòries, abans coneguda com a torre Agbar, és un dels edificis més alts de Barcelona (Reuters/Albert Gea)

Com explica el pare, el Julien, de 34 anys, "és un nen gran". Però ell no pot evitar sentir-se responsable d'animar-lo a continuar amb la seva afició per caminar per les altures:

"Aquesta vegada és una mica diferent. El meu fill no és un escalador, així que em sento responsable d'alguna manera. Sé que és un nen gran, de 34 anys. És la seva decisió, però soc el seu pare, al cap i a la fi."

Julien Robert no semblava gaire confiat en les seves pròpies forces per arribar fins a dalt. Tot i que ha passat vuit anys a l'exèrcit i és un gran esportista, poc abans d'iniciar l'ascens ha confessat que se sentia estressat i que mai havia estat tan espantat:

"He fet coses aterridores a la vida, però això és... mai he sentit tanta por. Afortunadament tinc el pare al costat, que parlarà amb mi i em guiarà."

Pare i fill han completat l'ascens als 144 metres de la cúspide de la torre Glòries en menys d'una hora.

La Torre Glòries fa 144 metres d'alçada, que Alain i Julien Robert ha escalat en menys d'una hora
La torre Glòries fa 144 metres d'alçada, que Alain i Julien Robert han escalat en menys d'una hora (Reuters/Albert Gea)

A dalt, com acostuma a passar, els esperava la policia per acompanyar-los a la sortida. Alain Robert no demana mai permís abans d'escalar els edificis més emblemàtics del món i s'arrisca que el detinguin i el sancionin.

Pare i fill en plena escalada a la Torre Glòries
Pare i fill en plena escalada a la torre Glòries (Reuters/Albert Gea)

Vell conegut de Barcelona, a més de la torre dissenyada per Jean Nouvel, Alain Robert ha escalat també la façana de l'hotel Melià Barcelona Sky, al barri del Poblenou de Barcelona, de 120 metres.

Fa pocs dies, Alain Robert va celebrar el seu seixantè aniversari fent el que més li agrada fer. Va escalar un gratacel de 190 metres, la torre TotalEnergies de París, la tercera més alta del districte financer de La Défense i la cinquena de França.

Alain Robert va començar a escalar el 1975, entrenant-se als penya-segats de Valence, al sud de França. Des de llavors ha pujat a més de 150 gratacels i monuments, inclòs el Burj Khalifa de Dubai --l'edifici més alt del món--, les torres Petronas de Kuala Lumpur, la torre Eiffel de París o el Golden Gate de San Francisco.

 

Anar al contingut