Els treballs de reparació han impedit la circulació de trens en l'últim mes (ACN/Gemma Sánchez)

L'R3, l'R4 i l'R7 normalitzaran el servei diumenge, un mes després del caos a Rodalies

Segons ADIF, les obres que es feien a Montcada Bifurcació per pal·liar els danys del robatori de coure del dia de les eleccions acabaran aquest dissabte

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge es recuperarà la circulació total a les línies R3, R4 i R7 de Rodalies, un mes després del col·lapse pel robatori de coure del 12 de maig, dia en què se celebraven eleccions al Parlament. Segons ADIF, les obres que es feien a Montcada Bifurcació per pal·liar els danys acabaran aquest dissabte, un mes abans del que es preveia.

S'han reparat les instal·lacions, els sistemes de senyalització, de comunicacions i de seguretat, així com el canvi d'agulles, que permet als combois canviar de via. Tot plegat, amb un cost total de 6,3 milions d'euros.

A les obres hi han treballat 120 professionals a qui el ministre de Transports, Óscar Puente, agraïa, a través de la xarxa social X, haver fet possible "acabar les obres un mes abans del que estava previst":


Avaria en un punt clau

El robatori de cable, entre Montcada Bifurcació i Torre Baró, va provocar diversos incendis al cablejat del sistema de senyalització i d'enclavaments a la zona. Tal com explicava a TV3, Mar Ruiz, cap de comunicació d'Adif, es produïa en un punt on "es regulen totes les entrades i sortides, els estacionaments i els canvis d'agulles" dels trens.

De fet, l'avaria va desencadenar afectacions greus en la infraestructura i va impactar de manera generalitzada en la circulació de trens de Rodalies i Regionals de Catalunya coincidint amb la jornada electoral.

En aquest sentit, diversos partits polítics van demanar a les Juntes Electorals Provincials que s'allarguessin els terminis de votació per no perjudicar els electors. Cap Junta va atendre, però, les peticions.

Els treballs de reparació han impedit la circulació de trens aquestes setmanes i han afectat els desplaçaments dels usuaris, que han hagut de buscar alternatives a aquest transport.

En el cas dels usuaris de l'R3, els més perjudicats per la incidència, podran tornar a viatjar fins a la capital catalana sense haver de fer part del trajecte en autobús, el que comprenia el tall entre Montcada-Ripollet i Fabra i Puig.

 

ARXIVAT A:
Rodalies
Anar al contingut