Love of Lesbian està nominat en tres categories als Grammy Llatins (Europa Press/Ricardo Rubio/Arxiu)

Love of Lesbian i el productor Alizzz, talent català nominat als Grammy Llatins

També estan nominats Jordi Savall, a millor àlbum de música clàssica; Marc Donés, pel disseny del disc "Tragas o escupes", i l'argentina resident a Catalunya Nathy Peluso, amb quatre nominacions

Laura GalanActualitzat

Love of Lesbian ha aconseguit una triple nominació per als premis Grammy Llatins amb el seu nou àlbum V.E.H.N. El grup de Sant Vicenç dels Horts està nominat a millor àlbum de pop/rock, millor cançó de rock per "El sur", amb una col·laboració amb Bunbury, i millor cançó de pop/rock per "Cosmos".

Contents de viatjar cap a Las Vegas el 17 de novembre a la gala d'entrega dels Grammy Llatins, el grup ha dit a TV3 que no s'esperava la nominació. "Ha estat una sorpresa", ha afirmat el cantant Santi Balmes. "Acostumem a pensar que això dels Grammy Llatins ens cau molt lluny", ha explicat. "Sembla que tot es manegui una miqueta més aviat per Llatinoamèrica i per Estats Units".

Però aquesta vegada no és la primera que ensumen aquests premis de prop. De fet, fa cinc anys, el seu disc "El poeta Halley" va guanyar el premi a millor disseny de disc, obra de Sergio Mora.


Alizzz, nominat a millor productor

Love of Lesbian no són els únics catalans a la llista de nominats dels Grammy Llatins. El productor i compositor Alizzz, de Castelldefels, opta al premi a millor productor de l'any i a la millor enginyeria de gravació per l'àlbum "El madrileño", de C. Tangana.

De fet, amb aquest disc, C. Tangana opta a quatre Grammy: millor àlbum, millor cançó alternativa per "Te olvidaste", amb Omar Apollo; millor cançó de pop-rock per "Hong Kong", amb Andrés Calamaro; i millor cançó alternativa per "Nominao", amb Jorge Drexler.

Nathy Peluso, argentina que viu a Catalunya, també col·lecciona nominacions: millor interpretació urbana, millor cançó de rap/hip hop per "Sana sana", a millor àlbum de música alternativa per "Calambre" i a millor cançó alternativa per "Agárrate".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nathy Peluso (@nathypeluso)

Jordi Savall ha estat nominat a millor àlbum de música clàssica per "Beethovem: Revolutions Symphonies 1 a 5. I Marc Donés compta amb la nominació de millor disseny pel disc del seu germà Pau Donés (Jarabe de Palo) "Tragas o escupes".

El 2019, Rosalía va triomfar als Grammy Llatins amb 5 premis als quals estava nominada, entre els quals comptem millor àlbum de l'any per "El mal querer" i la millor cançó urbana per "Con altura". L'any passat els mateixos premis van reconèixer l'artista de Sant Esteve Sesrovires per les seves col·laboracions amb els artistes Travis Scott  en el vídeo "TKN" i amb Ozuna a "Yo x ti, tú x mí", considerada la millor cançó urbana i millor fusió i interpretació urbana.

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut