Vista aèria d'un bombardeig a un suposat magatzem d'armes d'EI des d'un avió rus (EFE)
Vista aèria d'un bombardeig a un suposat magatzem d'armes d'EI des d'un avió rus (EFE)
Brussel·les

L'OTAN insta Rússia a aturar "immediatament" els atacs contra l'oposició siriana

L'Aliança Atlàntica també ha donat suport a Turquia davant la violació "inacceptable" del seu espai aeri per part de Rússia

Actualitzat

Els aliats de l'OTAN han emplaçat Moscou a aturar "immediatament" els seus atacs contra l'oposició i els civils sirians i li demanen que "centri els seus esforços" a lluitar contra Estat Islàmic. La relació entre Rússia i l'OTAN no passa pels seus millors moments, perquè el Kremlin veu amb recel el reforç de l'Aliança Atlàntica a l'est de les seves fronteres, en resposta a l'annexió de Crimea i el suport de Moscou a les forces prorusses a l'Ucraïna oriental.

Els aliats demanen a Moscou que "promogui una solució del conflicte a través d'una transició política" i expressen una "profunda preocupació" per l'escalada militar a Síria, "especialment" pels atacs de "forces aèries russes" a les ciutats de Hama, Homs i Idlib, els quals "han provocat víctimes civils i no han tingut com a objectiu Estat Islàmic".

Suport a Turquia

L'Aliança Atlàntica també ha donat suport a Turquia davant la violació "inacceptable" i "irresponsable" per part de Rússia del seu espai aeri. El secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, ha convocat d'urgència el Consell de l'Atlàntic Nord, el màxim òrgan de decisió de l'organització després de reunir-se amb el cap de la diplomàcia turca, Feridun Hadi Sinirlioglu.

El ministeri d'Exteriors turc ha denunciat aquest dilluns que un caçabombarder rus va penetrar aquest dissabte a la província de Hatay, fronterera amb Síria, i va tornar al país després de ser interceptat per dos F-16 turcs. Stoltenberg ha reiterat el "fort compromís" de l'OTAN amb la seguretat de Turquia i ha considerat que les accions de Rússia "no contribueixen a la seguretat i l'estabilitat a la regió".

Anar al contingut