El secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, a la roda de premsa posterior a la reunió de l'OTAN (Reuters)
El secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, a la roda de premsa posterior a la reunió de l'OTAN (Reuters)
Brussel·les

L'OTAN insta a la calma i a rebaixar tensions després de l'incident de l'avió rus

Els ambaixadors permanents dels 28 estats membres de l'OTAN han confirmat la versió d'Ankara

RedaccióActualitzat

El secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, ha fet una crida a la calma i a rebaixar les tensions per l'avió rus abatut aquest dimarts per part de Turquia. L'OTAN ha convocat una reunió d'urgència sol·licitada per Turquia, per explicar als aliats, de primera mà, els detalls de l'incident.

En la reunió, que s'ha fet a nivell d'ambaixadors permanents dels 28 estats membres de l'OTAN, l'Aliança Atlàntica ha confirmat la versió d'Ankara en un incident que ha tensat les relacions entre Rússia i Turquia. Preguntat sobre si l'espai aeri de Turquia ha estat violat, Stoltenberg ha explicat que "l'anàlisi que hem rebut de diversos aliats és consistent amb la informació que ha proporcionat Turquia".

El govern rus ja ha avisat que l'incident tindrà greus conseqüències en les relacions entre tots dos països De moment, l'OTAN no ha tingut "contacte directe" amb el Kremlin sobre aquesta situació, segons ha explicat Stoltenberg.

L'agència Reuters s'ha capbussat en els seus arxius i assegura que és el primer cop des dels anys cinquanta que un membre de l'OTAN abat un avió rus o soviètic.

Anar al contingut