El secretari general de l'Aliança Atlàntica, Jens Stoltenberg, demana que Rússia deixi d'atacar l'oposició i els civils a Síria (EFE)
El secretari general de l'Aliança Atlàntica, Jens Stoltenberg, demana que Rússia deixi d'atacar l'oposició i els civils a Síria (EFE)
Brussel·les

L'OTAN considera que la incursió russa a l'espai aeri turc no és un accident

El secretari general de l'Aliança Atlàntica afirma que és una actuació "inacceptable" i "irresponsable", i demana a Moscou que aturi els seus atacs a l'oposició i civils a Síria per centrar-se en la lluita contra Estat Islàmic

RedaccióActualitzat

L'OTAN considera que la violació de l'espai aeri turc per part d'avions de combat russos no ha estat accidental. El secretari general de l'Aliança Atlàntica, Jens Stoltenberg, ha dit que l'actuació de Moscou és "inacceptable" i "irresponsable", i s'ha mostrat amoïnat pel que ha qualificat d'increment substancial de les tropes russes en territori sirià: "Demano a Rússia que eviti una escalada de tensió amb l'Aliança. Ha de reduir les seves activitats militars a Síria. També em preocupa que Rússia no té com a objectiu Estat Islàmic. En lloc d'això, ataca l'oposició siriana i els civils."

Aquest dimarts, Turquia ha denunciat que un segon avió de combat rus va violar el seu espai aeri el setmana. Rússia ha assegurat que es tracta, com en l'ocasió anterior, d'un error involuntari, i ha acusat l'OTAN d'utilitzar aquests accidents per desvirtuar la intervenció russa a Siria. En aquest sentit, el Kremlin ha informat que, en les últimes hores, les tropes russes han destruït dos dipòsits d'armes i una vintena de vehicles d'Estat Islàmic en una nova missió que inclou les ciutats d'Alep i, també, per primer cop, Palmira.

Mentrestant, l'aviació italiana s'afegirà d'aquí a poques hores als atacs contra les posicions d'Estat Islàmic a l'Iraq, segons assegura el diari italià "Corriere della Sera". Itàlia forma part de la coalició liderada pels Estats Units a l'Iraq des de fa un any, però fins ara no havia participat en els atacs aeris. Segons el diari, Roma no participarà de moment en els atacs contra les posicions jihadistes a Síria, on actuen de manera coordinada els Estats Units, diversos països àrabs i França.

Anar al contingut