Duterte ordena "disparar a matar" a qui se salti el confinament per coronavirus
Agent de la policia armat al centre de Manila (EFE/Rolex Dela Pena)

L'ordre de Duterte de "disparar a matar", sense resposta internacional

El president de les Filipines ho ha ordenat a la policia i a l'exèrcit per qui se salti el confinament pel coronavirus

RedaccióActualitzat

El president de les Filipines, Rodrigo Duterte, ha ordenat a les forces de seguretat que disparin a matar a tot aquell que se salti el confinament pel coronavirus. De moment, no hi ha hagut cap reacció internacional a aquesta mesura, la més estricta des que va començar la pandèmia a la Xina.

Duterte, conegut per la seva violenta guerra contra el narcotràfic, s'ha expressat en aquests termes durant un discurs televisat, coincidint amb una protesta no autoritzada d'una vintena de persones a Manila per reclamar ajuda laboral i menjar:

"No dubtaré. Les meves ordres són per a la policia i l'exèrcit, també per als agents dels pobles: 'Si hi ha problemes o hi ha violència i les vostres vides estan en perill, dispareu a matar'."

 

Duterte ordena
Rodrigo Duterte: "Dispareu a matar" (EFE/King Rodríguez)


"Morts. A canvi de causar problemes, us enviaré a la tomba", va dir el mandatari al grup de persones que es manifestaven.

El tancament de gran part del país i les expeditives normes de quarantena i confinament impedeixen a milions de persones dels barris més pobres de la capital poder sortir a guanyar-se la vida.

El coronavirus s'estén a les Filipines, on, segons xifres oficials, se n'han detectat més de 2.000 casos i un centenar de morts.

Entre les mesures adoptades pel govern de Rodrigo Duterte els últims dies hi ha la de castigar les persones que se salten les mesures de confinament tancant-les en gàbies de gossos o deixant-les sota el sol durant hores. Les temperatures en aquesta època a les Filipines poden arribar als 40 graus. Aquestes decisions tan radicals les ha denunciat l'ONG Human Rights Watch.

El govern filipí va imposar una quarantena estricta a moltes zones fa dues setmanes i, des d'aleshores, la policia ha detingut centenars de persones per no fer-ne cas. No és el primer cop que les organitzacions humanitàries denuncien els abusos contra la població de l'executiu de Duterte.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Policial
Anar al contingut