L'alliberament d'Aung San Suu Kyi va desencadenar l'eufòria entre els opositors al règim.
L'alliberament d'Aung San Suu Kyi va desencadenar l'eufòria entre els opositors al règim.
Rangun

L'opositora birmana Aung San Suu Kyi fa el primer viatge polític des que va recuperar la llibertat

L'opositora birmana i premi Nobel de la pau, Aung San Suu Kyi, ha fet el seu primer viatge de caràcter polític des que va recuperar la llibertat l'any passat, després de set anys i mig tancada per diverses condemnes dictades pel règim birmà.

Actualitzat
Suu Kyi ha abandonat la capital del país, Rangun, en una caravana de vint vehicles, acompanyada per representants del cos diplomàtic. Té un programa d'actes prou discret per tornar a la capital aquest dissabte mateix i no inquietar més del compte les autoritats birmanes. De tota manera, el pes simbòlic del viatge fa que el règim no el pugui obviar.

Una multitud de gent l'ha seguida durant totes les etapes de la seva visita a Bago, a 80 quilòmetres de Rangun, on ha inaugurat una llibreria i ha fet una ofrena a la pagoda del Déu d'Or.

"La dama", com l'anomenen molts dels seus compatriotes, va viure en arrest domiciliari durant més de 7 anys, per ordre de la junta militar que governava Birmània. La van alliberar l'any passat coincidint amb una operació per rentar la cara del règim, amb la convocatòria de noves eleccions. Uns comicis en els quals ella no va poder participar.
Anar al contingut