L'opositor veneçolà Leopoldo López parla amb la premsa a la residència de l'ambaixador espanyol a Caracas el 2 de maig del 2019. Primer pl…
L'opositor veneçolà Leopoldo López parla amb la premsa a la residència de l'ambaixador espanyol a Caracas el 2 de maig del 2019. Primer pla. (Horitzontal)
Caracas

L'opositor veneçolà Leopoldo López abandona el país i aterra a Espanya

López es va refugiar a la residència de l'ambaixador espanyol a Caracas l'abril del 2019 després del fracàs de l'intent de cop d'estat

RedaccióActualitzat

El líder opositor veneçolà Leopoldo López ha arribat aquest diumenge a Espanya. Dissabte va abandonar la residència de l'ambaixador d'Espanya a Caracas, on es va refugiar el 30 d'abril de 2019 després de participar en un cop d'estat fallit.

Segons alguns dels seus col·laboradors, López hauria abandonat Veneçuela per la frontera amb Colòmbia, ha fet escala a Bogotà.  i ha acabat aterrant a Espanya, segons ha confirmat el govern espanyol.

L'última aparició de López a les xarxes socials va ser dijous 22 d'octubre, amb un missatge a Twitter en què felicitava la concessió del Premi Sàkharov a l'oposició de Bielorússia:


Pocs dies abans de l'intent de cop d'estat del 2019, un grup de militars que feien costat a Juan Guaidó van alliberar Leopoldo López, que estava sota arrest domiciliari des de feia 5 anys. Guaidó, López i un petit grup d'uniformats es van traslladar després fins a la base militar de La Carlota, als afores de Caracas, des d'on van fer una crida a l'exèrcit de Veneçuela perquè secundés la revolta contra Maduro.

Quan Leopoldo López es va refugiar a l'ambaixada espanyola de Caracas, el llavors ministre d'Exteriors espanyol, Josep Borrell, va dir que Espanya no l'entregaria al règim de Maduro, però tampoc li permetria utilitzar la residència per fer activisme polític.
 

Exterior de casa de l'ambaixador espanyol a Caracas, envoltada de vehicles dels serveis de seguretat veneçolans (EFE/ Miguel Gutiérrez)
Exterior de casa de l'ambaixador espanyol a Caracas, envoltada de vehicles dels serveis de seguretat veneçolans (EFE/ Miguel Gutiérrez)

La dona de Leopoldo López, Lilian Tintori, i la seva filla es van instal·lar a Espanya el juny de 2019, un mes després que López es refugiés a l'ambaixada espanyola de la capital veneçolana.

 

 

ARXIVAT A:
VeneçuelaNicolás Maduro
Anar al contingut