Leopoldo López al costat de Juan Gaidó durant el seu alliberament (Reuters)
Leopoldo López al costat de Juan Gaidó durant el seu alliberament (Reuters)

L'opositor veneçolà Leopoldo López, refugiat a l'ambaixada espanyola a Caracas

López havia demanat refugi a l'ambaixada de Xile, però finalment s'ha traslladat a la d'Espanya

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha confirmat que el líder opositor veneçolà, Leopoldo López, està a l'ambaixada espanyola a Caracas. Segons La Moncloa, López, juntament amb la seva dona, Lilian Tintori, i la seva filla, de 15 mesos, es troben a la residència de l'ambaixador espanyol a la capital veneçolana. Les mateixes fonts han indicat que no han sol·licitat asil polític.

En un primer moment, el líder opositor va demanar refugi a l'ambaixada xilena. Hores més tard, però, el govern xilè ha dit que tant ell com la seva família s'havia traslladat a l'ambaixada d'Espanya i ho ha justificat per l'ascendència espanyola del líder opositor.

El cap de la diplomàcia xilena, Roberto Ampuero, parla en el seu compte de Twitter d'una "decisió personal" del polític veneçolà.


Aquest dimarts, militars que fan costat Juan Guaidó van alliberar López, que estava sota arrest domiciliari des de feia 5 anys. Complia una pena de 14 anys. Guaidó i López, amb un petit grup d'uniformats es van traslladar fins a la base militar de La Carlota, als afores de Caracas, des d'on l'autoproclamat president va fer una crida a l'exèrcit perquè s'unís a la revolta i aconseguir així "l'inici del final de la usurpació" de Maduro com a president del país.

Però a les últimes hores Nicolás Maduro, ha donat per fracassat l'intent de cop d'estat. En un discurs institucional al costat de comandaments militars, Maduro ha dit que alguns soldats han estat enganyats pels seus oficials per rebel·lar-se contra el seu govern i que en adonar-se'n, han tornat a les files chavistes.

La ministra portaveu del govern, Isabel Celaá, va assegurar aquest dimarts que el govern de Pedro Sánchez "no fa costat a cap cop militar" a Veneçuela. Aposta, va dir la ministra, per un "procés democràtic pacífic" que inclogui la convocatòria "immediata d'eleccions per escollir un nou president."


Casado diu que és una "obligació" donar refugi a López

Des del PP, Pablo Casado parlar d'un "deure" i també d'una "obligació" del govern espanyol proporcionar refugi a Leopoldo López i a la seva família. Ho afirma aquest dimecres en un tuit.

 

ARXIVAT A:
VeneçuelaNicolás Maduro Juan Guaidó
Anar al contingut