Vista general de la Diagonal a l'altura del passeig de Gràcia
Vista general de la Diagonal a l'altura del passeig de Gràcia
Barcelona

L'oposició posa en dubte que s'hagi reforçat la confidencialitat del vot en el referèndum de la Diagonal

Els grups municipals de CiU i PP han coincidit a manifestar els seus dubtes sobre la confidencialitat del vot en la consulta de la Diagonal i també han denunciat l'explotació de les dades obtingudes. L'Ajuntament ja ha respost que el secret de vot està "absolutament garantit". El tinent d'alcalde d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge, Ramon García-Bragado, ha afirmat en una nota de premsa que "és impossible conèixer el sentit de vot de cada persona", ja que el sistema creava dos registres diferenciats: un registre de votants i un registre de vots encriptats.

Actualitzat
El president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, ha dit que després de llegir l'informe sobre la consulta elaborat pel govern municipal sospita que "es pot haver transgredit la legalitat". Aquest informe indica el sentit del vot per franges d'edat, sexe i districte, la qual cosa, segons el cap de l'oposició, no hauria de ser possible si s'hagués respectat la confidencialitat del vot. Per la federació, creuar dades personals (com la data de naixement, el codi postal o el gènere) amb el sentit del vot fa "factible" identificar què ha votat cada participant en la consulta.

Per la seva banda, el president del grup del PP, Alberto Fernández Díaz, també ha expressat "seriosos dubtes" sobre com s'ha portat a terme el procés. Fernández-Díaz, que va ser víctima de l'únic cas de suplantació d'identitat detectat en la consulta, demanarà en el ple d'aquest divendres la renúncia de l'alcalde per les seves responsabilitats polítiques en el referèndum.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut