El primer ministre, Boris Johnson
El primer ministre, Boris Johnson
Londres

L'oposició podria portar Johnson davant la Justícia si no prorroga el Brexit

Dimiteix la ministra de Treball i Pensions del Regne Unit, Amber Rudd, en desacord amb l'estratègia del primer ministre Boris Johnson sobre el Brexit

RedaccióActualitzat

La majoria del Parlament britànic, també els diputats conservadors que s'oposen a un Brexit sense acord, preparen accions legals per si el primer ministre, Boris Johnson, es nega a complir la llei que permet demanar a Brussel·les un ajornament de la sortida, prevista per al 31 d'octubre.

Johnson ha arribat a dir, textualment, que "preferiria estar mort en una rasa" que demanar l'ajornament. I en les seves gires pel país apel·la directament al que ell anomena la voluntat popular per assegurar que la llei l'obliga només en teoria.

Els diputats opositors s'han dotat d'un equip legal per si Johnson vulnera la llei. Diversos experts l'han advertit que podria acabar a la presó si la vulnera.

Alguns diputats, fins i tot, han declarat que Boris Johnson s'està comportant com un nen malcriat que arrenca amb una rebequeria cada cop que no es fa el que ell vol.

El que pretén Johnson és que el deixin negociar un acord amb el Consell Europeu del dia 17 d'octubre.

El primer ministre té fins al 19 d'octubre per aprovar al Parlament un eventual acord amb la Unió Europea, i, en cas contrari, haurà de demanar a Europa una pròrroga de tres mesos, fins al 31 de gener del 2020. Si la Unió Europea posa una data diferent, Johnson tindrà dos dies per acceptar-la.

Dimiteix la ministra de Treball i Pensions

La ministra de Treball i Pensions del Regne Unit, Amber Rudd, ha anunciat la seva dimissió aquest dissabte al vespre, en desacord amb l'estratègia del primer ministre Boris Johnson sobre el Brexit:

"No puc quedar-me mentre els bons i lleials conservadors moderats queden exclosos."

Ho ha dit en referència a l'exclusió de 21 diputats del Partit Conservador que van votar aquesta setmana al costat de l'oposició per evitar un Brexit sense acord.

ARXIVAT A:
Brexit
Anar al contingut