Barcelona

L'oposició municipal i els cultivadors d'arbres critiquen els avets sostenibles

L'Ajuntament de Barcelona ha adquirit sis arbres de Nadal que fan servir energia solar per il·luminar-se. A més, dos d'ells també funcionaran amb l'energia procedent de diverses bicicletes estàtiques del Bicing. Els sis arbres han costat 214.000 euros. El seu preu ha estat criticat pel PP, que ho considera un malbaratament en temps de crisi. El president del grup municipal d'ERC, Jordi Portabella, ha dit que es posen "arbres d'acer a la ciutat de totxo". Els cultivadors els han titllat d'innecessaris.

Actualitzat
La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Barcelona, Imma Mayol, ha remarcat que, tot i la despesa, aquests arbres tenen l'avantatge que es poden reutilizar "els anys que vulguem".

La instal·lació dels sis arbres no ha estat exempta de polèmica. El PP ha assegurat que és un malbaratament dels recursos municipals. Des d'ERC, Jordi Portabella, ha assegurat que és una proposta "desafortunada". "Està molt bé que vagin amb energia solar. Està molt bé que vagin amb tracció animal, però és que estem parlant de l'oportunitat de posar arbres d'acer a la ciutat del totxo", ha dit el president del grup municipal dels republicans.

L'Associació de Cultivadors tampoc s'ha mostrat satisfeta amb la iniciativa. Hi veuen una despesa exagerada i innecessària en temps de crisi. També remarquen la falta de suport que reben de l'administració municipal.

El primer d'aquests arbres es va encendre dimarts, al Mercat de Santa Caterina. Els altres estaran situats a l'encreuament entre l'Avinguda Diagonal i el Passeig de Gràcia; a Meridiana amb el passeig de Fabra i Puig; a l'avinguda de Pau Casals amb la plaça de Francesc Macià; al passeig de Lluís Companys amb el Parc de la Ciutadella i a la plaça d'Espanya.

Els arbres fan onze metres d'alçada. Estan formats d'unes fulles amb plaques solars que capten la llum i la transformen en energia per encendre la il·luminació. Han estat dissenyats per l'empresa banyolina Aspecte Paisatge.
Anar al contingut