Madrid

L'oposició exigeix al govern del PSOE que renunciï a tallar internet sense ordre judicial

El Partit Popular exigeix al govern del PSOE que es desdigui de la seva intenció d'incloure la regulació dels drets d'autor mitjançant una disposició final a la llei d'economia sostenible i exigeix que es faci a través d'una llei orgànica. També CiU i ERC s'han expressat en aquest sentit i han acusat l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero de voler regular la lluita contra la pirateria a internet "per la porta del darrere".

Actualitzat
En declaracions fetes aquest dijous al matí, el portaveu del PP, Esteban González Pons, ha assegurat que la nova llei posa en risc drets fonamentals com el de la intimitat i de la llibertat d'expressió, i que no es pot regular sobre aquests drets sense fer-ho amb una llei orgànica.

A més, González Pons ha expressat la seva preocupació per la creació d'una comissió encarregada de decidir quan es talla l'accés a internet, segons consta a la modificació prevista de la llei de propietat intel·lectual.

El dirigent popular ha afirmat que això equivaldria a crear una policia cultural i que "tancar pàgines web per decisió de la policia cultural és el mateix que cremar llibres per evitar la circulació de pensament".

La creació prevista d'aquesta comissió contradiu els anuncis reiterats de la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, en el sentit que no es podria tallar mai l'accés a internet sense intervenció judicial.

Retrets de CiU i ERC

També des de l'oposició catalana s'ha lamentat l'actitud de la ministra. CiU considera inacceptable que es pretengui regular la qüestió "amb una esmena al projecte de llei d'economia sostenible que no admet el debat, sense consultar-ho als grups parlamentaris, quan el lloc adequat és la subcomissió del Congrés".

És la mateixa petició que ha fet ERC, que va pactar amb el PSOE la constitució de la subcomissió, creada expressament per negociar aspectes com aquest. "És una deslleialtat del govern al Parlament", afirmen els republicans.

Advertiment d'un exmembre del Constitucional

Altres veus s'han alçat contra aquesta intenció, com la de l'expresident del Tribunal Constitucional Álvaro Rodríguez Bereijo, que ha dit avui que "és extremament perillós que l'administració de l'Estat posi fre a la llibertat d'expressió i es converteixi en tuteladora".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut