Itàlia

L'oposició critica la promesa de Berlusconi de retirar els impostos a la primera residència

Després que en l'últim debat televisat amb el seu oponent, Romano Prodi, Silvio Berlusconi prometés retirar els impostos que s'apliquen a la primera residència, els partits de l'oposició ja han criticat l'anunci. L'oposició considera que si es tirés endavant la proposta, la hisenda pública local acabaria en fallida perquè deixaria de rebre més de 2.000 milions d'euros a l'any. Fins i tot alguns alcaldes de centredreta han expressat la seva perplexitat. La majoria de diaris titllen de "sorpresa populista" l'anunci de Berlusconi.

Actualitzat
Els partits de l'oposició italiana han criticat la promesa feta pel primer ministre pocs dies abans de les eleccions d'aquest cap de setmana. En l'últim debat televisat amb el seu oponent, Romano Prodi, Berlusconi va prometre retirar els impostos que s'apliquen a la primera residència. Ho va fer durant els últims segons de l'hora i mitja de debat, cosa que no va permetre la rèplica del cap de la coalició de centreesquerra. Un anunci que també ha deixat perplexos els mateixos alcaldes de centredreta.

En qualsevol cas, l'oposició considera que si es tirés endavant la proposta de Berlusconi, la hisenda pública local acabaria en fallida perquè deixaria de rebre més de 2.000 milions d'euros l'any.

Els diaris italians titllen de "sorpresa populista" l'anunci

La majoria de diaris italians s'han fet ressò de la promesa, que han qualificat de "sorpresa populista" de Silvio Berlusconi davant el seu rival Romano Prodi en l'últim cara a cara televisat abans de les eleccions d'aquest cap de setmana. Així, "Il Corriere de la Sera" parla d'igualtat i no s'atreveix a proclamar guanyador ni el líder de la coalició de centredreta, Berlusconi, ni tampoc el líder del centreesquerra, Prodi.

"La Repubblica", en canvi, assenyala com a guanyador Prodi tot i que a última hora Berlusconi va donar un cop d'efecte davant els electors amb la promesa que retirarà els impostos que s'apliquen a la primera residència.

El diari "La Stampa", per la seva part, coincideix en el pronòstic i considera que Prodi va encapçalar el debat fins que Berlusconi va fer la promesa referida al primer habitatge. I finalment, "Il Mesangero" també elogia el cop d'efecte de Berlusconi però es pregunta d'on sortiran els més de 2.000 milions d'euros que representaria la retirada de l'impost.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut