Birmània

L'oposició a Birmània aconsegueix la majoria absoluta i elegirà el nou president

La Lliga Nacional per a la Democràcia, de la premi Nobel Suu Kyi, aconsegueix 348 diputats i podrà triar el nou president del país

RedaccióActualitzat

El partit de l'oposició a Birmània, liderat per  la premi Nobel Aung San Suu Kyi, elegirà el nou president del país després d'aconseguir la majoria parlamentària.

Segons l'última actualització del recompte de vots de les eleccions que es van fer diumenge 8 de novembre, la Lliga Nacional per a la Democràcia de Suu Kyi ha sumat 21 escons més i supera ja els 329 diputats que necessitava per obtenir la majoria parlamentària.

Amb el 84,6 per cent dels vots escrutats, la Lliga Nacional per a la Democràcia aconsegueix 348 diputats dels 491 que es disputaven en aquests comicis.  A més dels parlamentaris escollits a les urnes, les dues cambres birmanes tenen 242 diputats designats directament per l'exèrcit.

Els militars que han governat Birmània entre el 1962 i el 2011 es van reservar una bona part dels escons i la possibilitat de proposar candidat a president. Però ni així han aconseguit prou suport a les urnes per assegurar-se el govern.

Aung San Suu Kyi, que va passar 15 anys sota arrest domiciliari, no podrà ser nomenada presidenta per una llei feta a mida per impedir-ho. Aquesta llei prohibeix accedir a la presidència qui s'hagi casat amb un estranger i Suu Kyi té, a més, dos fills. Però després de la victòria del seu partit en les eleccions de diumenge, ella ja ha dit obertament que governarà des de l'ombra.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut