L'Open Arms rescata 255 persones prop de la costa de Líbia

RedaccióActualitzat

El nou vaixell insígnia de l'ONG catalana Proactiva Open Arms ha rescatat 255 persones, a menys de 20 quilòmetres de la costa de Líbia. La majoria són magrebins, provinents de Líbia, el Marroc, Algèria i Egipte. Almenys hi ha 3 embarassades i una trentena de nens, entre els quals, un nadó de dos mesos.  

 

 

Feia només unes quantes hores que l'Open Arms havia arribat a l'anomenada zona SAR, la zona del Mediterrani Central on la majoria d'ONGs treballen per intentar rescatar el màxim nombre de persones possible. Abans d'arribar-hi, la tripulació de l'Open Arms ha rebut informació sobre la presència d'una embarcació de goma a poques milles de la seva posició.

 

 

Però quan es dirigien al punt on es trobava aquesta embarcació, pel camí se n'han trobat quatre més. L'Open Arms ha rescatat totes les persones que hi havia a 3 de les embarcacions, mentre que un vaixell de Metges Sense Fronteres s'hauria fet càrrec de les altres dues.

Evacuació en helicòpter

Els metges que formen part de la tripulació de l'Open Arms han detectat que un dels nadons rescatats té hdirocefàlia. S'ha demanat l'evacuació d'emergència en helicòpter del nadó als Guarda Costes italians. Poc després de la petició, s'ha pogut evacuar a la nena juntament amb la seva família. 

 

 

L'Open Arms ha fet el rescat en cinc hores. Les embarcacions haurien sortit de la zona occidental de Líbia.

 

Trobaràs tota la informació d'aquest viatge a Diari de bord: TV3 des de l'Open Arms

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut