L'Open Arms rescata 39 migrants més al Mediterrani aquesta matinada
Open Arms rescata 39 persones en una embarcació en perill a la zona de Malta (@openarms_fund )

L'Open Arms rescata 39 migrants més al Mediterrani aquesta matinada

El vaixell de l'ONG SOS Mediteranée, l'Ocean Viking, també va rescatar ahir 85 persones

Actualitzat

Nou rescat d'immigrants, aquesta matinada, de l'Open Arms. Són 39 persones més que se sumen a les 121 que ja fa 9 dies que esperen un port segur per poder desembarcar. Aquest nou salvament es produeix mentre Espanya i Itàlia es continuen passant la pilota sobre qui se n'ha de fer càrrec.

Alarm Phone, que vigila la situació de pasteres al Mediterrani, informava aquest divendres a la nit sobre una embarcació en perill a la zona de Malta. 

 

Finalment no van ser les forces de Malta les que hi van anar per auxiliar l'embarcació, sinó l'Open Arms.

Els 39 immigrants d'aquesta matinada són tots homes. Hi ha magrebins, però també sirians i sudanesos, països en guerra o amb conflictes armats:

 

Aquests se sumen als 121 que són a bord des de la setmana passada, al vaixell hi van 160 immigrants.

Malta podria accedir a portar a terra a les 39 persones recollides aquesta matinada, però es nega a acceptar les altres 121 persones que esperen port des de fa 9 dies.

 

Segons Open Arms això està generant problemes de seguretat dins el vaixell.

L'Astral marxa a assistir l'Open Arms

De moment, el segon vaixell d'Open Arms, l'Astral, ja ha salpat aquesta nit de Badalona per anar a la zona i donar assistència amb aliments i altres productes. Tot i això, el viatge durarà almenys 3 dies.

En les últimes hores, l'actor nord-americà Richard Gere s'ha sumat a la causa de l'Open Arms. Ha visitat el vaixell, ha portat menjar per als migrants que hi ha a bord i ha fet una defensa aferrissada de la tasca de l'ONG.

 

Més rescats al Mediterrani

Al marge de l'Open Arms, hi ha hagut altres rescats per part d'ONG. L'Ocean Viking, el nou vaixell de bandera noruega de SOS Mediterranée i Metges sense Fronteres, ha salvat 85 persones, entre les quals hi ha 4 nens que anaven a bord d'una barca pneumàtica davant les costes de Líbia.

 

Aquest barco de l'organització SOS Mediterranée, que havia sortit de Marsella diumenge passat, és el substitut de l'Aquarius, que en tres anys d'activitat va rescatar 30.000 persones del mar.

El ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, ha enviat una carta a Noruega per advertir que no pensa acollir aquests migrants.  

Els rescatats per l'Ocean Viking poden trobar-se en la mateixa situació que els 121 migrans que des de fa nou dies naveguen a bord de l'Open Arms a prop de Lampedusa, a l'espera que Itàlia o Malta els ofereixin un port per atracar.

La Comissió Europea diu que la intervenció humanitària és prioritària, el govern espanyol defensa que la llei diu que han d'anar al port més pròxim i Matteo Salvini, el ministre de l'Interior italià, guanya vots deixant els migrants a alta mar.

ARXIVAT A:
Migracions
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut