L'Open Arms pot amarrar per fi al port de Mitilini després de set dies esperant (Òscar Camps)
L'Open Arms pot amarrar per fi al port de Mitilini després de set dies esperant (Òscar Camps)

L'Open Arms pot amarrar per fi a Lesbos després de set dies d'espera

El vaixell de l'ONG va arribar a Lesbos el 3 de maig, però se'ls va assignar un lloc on no podia amarrar

El vaixell de l'ONG Proactiva Open Arms ha amarrat aquest dijous al port de Mitilene, a l'illa de Lesbos, després de set dies esperant el permís de les autoritats gregues per poder desembarcar l'ajuda humanitària.
 


L'embarcament va arribar a Lesbos el 3 de maig, després de fer una primera escala a Samos. Però, quan va arribar, se'ls va assignar un amarrament amb una profunditat inferior a la del calat del vaixell.

A més, poc temps després d'atracar, les autoritats gregues els van "convidar" a abandonar l'amarrament que se'ls havia assignat en un principi perquè estava destinat a un vaixell militar a punt d'arribar.

Després d'això, el vaixell va partir cap a Lesbos sense poder efectuar l'entrega de material humanitari destinat al camp de Samos.

 

Trucades al Ministeri d'Exteriors

Aquest dimecres, el fundador d'Open Arms, Òscar Camps, va contactar amb el Ministeri d'Exteriors per sol·licitar ajuda davant el bloqueig que estaven patint al mar Egeu.

"L'ajuda humanitària és del tot necessària, sobretot als camps de refugiats de Samos i Mória. No comprenem per què es pot retenir tant de temps", va asseverar Camps demanant la "intervenció" del Ministeri.

Després de 100 dies esperant al port de Barcelona, el vaixell va poder salpar en direcció a Grècia però sense permís per entrar a la zona de rescat a la Mediterrània Central, on solia fer feines de salvament de migrants a alta mar.

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut