L'Open Arms ja ha atracat al port de Pozzallo (EFE/EPA/GIANFRANCO DI MARTINO)
Pozzallo

L'Open Arms desembarca a Sicília les 363 persones rescatades aquesta setmana

Després de tres negatives de Malta, finalment aquest dissabte Itàlia els va oferir el port de Pozzallo

RedaccióActualitzat

Les 363 persones rescatades per l'Open Arms, entre les quals hi ha 97 menors no acompanyats, ja són a terra ferma.

Han desembarcat aquest diumenge al matí al port  de Pozzallo, al sud de Sicília, enmig de fortes mesures de seguretat sanitària per por del coronavirus, malgrat que a l'Àfrica no se n'ha detectat cap cas. Personal del Ministeri de Salut vestit amb granotes blanques els anava prenent la temperatura a cadascun quan baixaven. Itàlia va decretar l'estat d'emergència sanitària divendres pel positiu en dos casos, dos turistes xinesos.

 

 

Dissabte a la tarda, el govern italià va oferir aquest lloc com a port segur, després de les crides reiterades de l'ONG catalana perquè la situació a bord començava a ser crítica per l'escassedat d'aliments.

El periple va començar dilluns, amb el primer dels cinc rescats que han fet aquesta setmana. Des de llavors estaven demanant un port al Mediterrani per atracar. Malta els ho va denegar tres cops, malgrat que algunes de les operacions es van fer a la seva zona, cosa que viola els convenis internacionals, segons va denunciar el director de l'entitat, Òscar Camps.

Les peticions reiterades van donar els seus fruits dissabte, quan Itàlia va acceptar rebre'ls després d'activar el mecanisme de repartiment de migrants entre diferents països europeus.

 

 

D'altra banda, l'exministre de l'Interior italià, l'ultra Matteo Salvini, afronta un nou judici per haver bloquejat al mar durant 20 dies el vaixell d'Open Arms a l'agost amb 150 persones a bord. El líder ultra ho qualifica de judici polític i avisa que això no l'atemoreix, que ho va fer per defensar el país i que ho tornaria a fer.

ARXIVAT A:
Open ArmsMigracions
Anar al contingut