L'Open Arms arriba a Sicília, on estarà immobilitzat almenys deu dies
El vaixell Open Arms, en arribar aquest dimecres a Porto Empedocle, a Sicília (EFE)
Sicília

L'Open Arms arriba a Sicília, on estarà immobilitzat almenys deu dies

Amb la confiscació temporal del vaixell, el fiscal italià podrà investigar la documentació de la nau, els registres informàtics i les pantalles del radar

Actualitzat

L'Open Arms ja és a Sicília. El vaixell de l'ONG catalana ha abandonat aquest dimecres al matí el port comercial de Lampedusa, on va desembarcar la vuitantena de migrants que encara quedaven a bord i ha trigat poc més de dotze hores a arribar a Porto Empedocle.

A Sicília, l'embarcació quedarà custodiada per la justícia italiana, que investigarà els fets dels darrers dies per determinar-ne responsabilitats. Està previst que el vaixell s'estigui a Sicília almenys deu dies.

Amb aquesta confiscació temporal del vaixell, el fiscal d'Agrigent podrà recuperar documentació de la nau, els registres informàtics i les pantalles del radar, informació necessària per a la investigació.

 

 

 

El director de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, ha volgut deixar que no hi ha cap procés penal en contra seu i que a qui s'investiga és al ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, per delictes de segrest i prevaricació:

"Per primer cop, es desembarca a Itàlia sense càrrecs i sense acusacions contra ningú, perquè el que hem fet ha estat complir amb el Dret Marítim i amb la Constitució italiana. És a dir, mai hem forçat cap situació, hem estat demanant i insistint que se'ns atengui i que se'ns faci cas, però no ens ha visitat ningú del nostre govern ni de cap altre lloc"

El fiscal d'Agrigent, Luigi Patronaggio, va decidir la confiscació i desembarcament després de pujar a bord de l'Open Arms aquest dimarts acompayat de diversos metges per verificar l'estat dels migrants i la situació a bord.

 

Alguns dels migrants rescatats per l'Open Arms, en desembarcar aquest dimarts a la nit a Lampedusa (EFE)

 

Els migrants rescatats passen la nit a un centre d'acollida

Mentrestant, a Lampedusa, els migrants que van desembarcar aquest dimarts a la nit han passat la primera nit allotjats a un centre d'acollida, a l'espera que els distribueixin d'aquí a uns dies.

Després dels tràmits administratius corresponents, iniciaran un nou viatge cap a algun dels cinc països que s'han ofert a acollir-los: Espanya, França, Alemanya, Portugal i Luxemburg.

Després de tocar a terra, dos metges de l'ambulatori de Lampedusa, a més d'un dermatòleg i un ginecòleg vinguts de Palerm, van visitar-los i no van trobar que cap d'ells presentés problemes de salut.

 

 

 

ARXIVAT A:
Migracions
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut