Itàlia ofereix un port segur a l'Open Arms per desembarcar les 62 persones rescatades

Els més de 200 migrants de l'Ocean Viking, ja han pogut desembarcar a Sicília

RedaccióActualitzat

Italia oferix el port de Tàrent a l'Open Arms per poder desembarcar les 62 persones rescatades dimecres davant la costa de Líbia. Les autoritats italianaes també han ofert un port segur al vaixell de rescat basc Aita Mari a Messina, a Sicília, amb les 78 persones que van a bord. 

Dijous de matinada, l'ONG badalonina va rescatar 73 migrants en alta mar. Eren els ocupants d'una barca que estava en perill de naufragar davant de la costa de Líbia. Entre els rescatats, hi ha dos infants de 3 i 4 anys i 24 menors que van sols.

 

 

Aquest diumenge a la tarda, ja havien aconseguit desembarcar 11 persones al port d'Augusta, Sicília: els nens amb les seves famílies, les víctimes de cremades i els casos que necessitaven atenció mèdica urgent.

 

 

En les últimes hores, des del vaixell alertaven que les onades, de fins a 4 metres, els estaven complicant l'operació.

L'ONG havia sol·licitat un port segur per desembarcar-los. Estaven a l'espera de la resposta dels països més pròxims, Itàlia i Malta. En la mateixa situació hi havia el vaixell Aita Mari, de l'ONG Salvament Marítim Humanitari, que dijous també va rescatar 78 persones
 

L'alegria ha arribat a l'Ocean Viking aquesta tarda de diumenge, quan els han anunciat que podien desembarcar a Messina, Sicília. Són 213 refugiats que van ser rescatats en tres operacions de salvament, al llarg d'aquesta setmana. Gairebé un terç són menors de 18 anys i la gran majoria viatjaven sols.

 

 

Un cop van arribar a terra, Metges sense Fronteres i SOS Mediterranée van reclamar als governs de la Unió Europea que assignessin amb urgència un port segur per als rescatats per l'Open Arms i per l'Aita Mari.

 

Set cossos a Lampedusa

En paral·lel, la Guàrdia Costanera italiana ha recuperat set cossos de migrants --cinc dels quals són dones-- al mar i entre les roques de diversos indrets de l'illa de Lampedusa. Els cadàvers recuperats són de persones que anaven a l'embarcació que va naufragar amb uns 150 migrants. Una vintena haurien desaparegut.

ARXIVAT A:
MigracionsOpen Arms
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut