Nova York

L'ONU xifra en 65 milions els refugiats i desplaçats arreu del món el 2015

La xifra ha augmentat el 50% en 5 anys i ja és la més alta des de la II Guerra Mundial. L'informe de les Nacions Unides s'ha difós coincidint amb el Dia Mundial del Refugiat.

RedaccióActualitzat

La xifra de refugiats i desplaçats torna a marcar un nou rècord el 2015. L'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) afirma que l'any passat es va tancar amb 65,3 milions de persones, de les quals gairebé 41 milions són desplaçats per guerres, violència, persecució o violacions dels drets humans. En el seu informe, que coincideix amb el Dia Mundial del Refugiat, ACNUR també revela que cada minut 24 persones es veuen obligades a abandonar casa seva. La xifra ha augmentat el 50% en 5 anys i ja és la més alta des de la II Guerra Mundial.

Pel que fa als principals països generadors de refugiats i desplaçats, al capdavant hi trobem Síria, seguida de l'Afganistan, Somàlia i el Sudan del Sud. I si mirem els països d'acollida, destaca un any més Turquia, amb més de 2,5 milions de persones. En el cas de les sol·licituds d'asil, el 2015 van créixer un 48% i Alemanya va ser el país que va liderar les peticions a escala mundial, al davant dels Estats Units.

Molts d'aquests drames s'acaben malament, de vegades, com a Turquia, on una ONG ha denunciat que una família siriana hauria estat tirotejada per les forces de seguretat del país quan intentaven travessar la frontera.

Mentre els polítics actuen amb lentitud, la població mostra la seva solidaritat. Un exemple, aquest diumenge a la tarda a Barcelona, on milers de persones van sortir al carrer convocades per un centenar d'entitats, entre elles la plataforma Stop Mare Mortum, per denunciar, diuen, la irresponsabilitat, la negligència i l'hostilitat dels representants polítics europeus.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut