Ginebra

L'ONU vol que Espanya prohibeixi que els menors vagin o participin a les corrides

Un informe recomana "prohibir la participació dels nens de menys de 18 anys com a toreros o com a espectadors en els esdeveniments de tauromàquia"

RedaccióActualitzat

Toc d'atenció de l'ONU a Espanya perquè protegeixi els menors dels "efectes perjudicials" de les corrides de toros. Un informe de les Nacions Unides recomana concretament "prohibir la participació dels nens de menys de 18 anys com a toreros o com a espectadors en els esdeveniments de tauromàquia". La recomanació s'inclou en el document elaborat pel Comitè dels Drets del Nen.

El membre del comitè, Gehad Madi, ha dit que "no estan en contra de la tauromàquia en general a Espanya, ja que és un esdeveniment històric i cultural, però utilitzar a nens com a toreros és un exercici violent". "També és un exercici violent -ha afegit- si els nens són espectadors d'una corrida de toros."

 

 

A l'estat espanyol, la tauromàquia es va declarar patrimoni històric i cultural. A Catalunya, el Parlament va prohibir les corrides el 2010.

Més enllà de les referències a les corrides de toros, el text del Comitè dels Drets del Nen de l'ONU també insta l'estat espanyol a fer més en educació i en la protecció de menors, amb consells com el de combatre "els estereotips de gènere" dels llibres de text o el currículum escolar. A l'ONU també li preocupa els "elevats nivells de violència" i el "tracte inadequat" que reben els menors immigrants o refugiats en els centres on són ingressats, així com les "denúncies per la prostitució de noies" i la manca d'accés a l'educació.

El Comitè dels Drets del Nen també critica Espanya pels "retorns en calent" de menors que busquen protecció internacional a les ciutats de Ceuta i Melilla, i que són enviats automàticament cap a l'Àfrica "sense les garanties necessàries".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut