Nova York

L'ONU sanciona per tercera vegada l'Iran pel seu programa nuclear

La política nuclear iraniana ha tornar a ser reprovada per les Nacions Unides. Tots els membres del Consell de Seguretat de l'ONU menys Indonèsia han votat a favor d'una tercera tongada de sancions a Teheran, per la seva negativa d'aturar l'enriquiment d'urani. El Regne Unit, França i Alemanya han elaborat la proposta. Alguns dels punts que inclou són la prohibició de viatjar a persones relacionades amb el programa nuclear iranià i controlar els intercanvis comercials i econòmics iranians.

Actualitzat
Aquesta és la tercera vegada que les Nacions Unides sanciona al govern de Mahmud Ahmadinejad pel seu programa nuclear. En aquesta ocasió però, a diferència de les dues anteriors, la desició no ha estat presa per unanimitat, sinó per 14 dels 15 països membres. L'únic que no hi ha votat a favor ha estat Indonèsia perquè creu que aquestes sancions no són eficaces, ja que el problema és la falta de confiança.

Estats Units remarca que l'aplicació de sancions respon a la manca de col·laboració de l'Iran. El Regne Unit demana a l'executiu de Mahmud Ahmadinejad que col·labori amb l'Organisme Internacional de l'Energia Atòmica (OIEA) i detingui l'enriquiment d'Urani. Aquests dos països junt amb Rússia, França i Xina, membres permanents del Consell de Seguretat, s'han mostrat disposats a reprendre les negociacions.

L'ambaixador iranià a les Nacions Unides, Mohammad Khazee, ha titllat aquesta resolució "d'il·legal" perquè Teheran "ha complert les seves obligacions". A més, ha remarcat que el programa nuclear iranià és pacífic i no és cap amenaça per la comunitat internacional.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut