Filipines

L'ONU investiga la guerra contra les drogues del president de les Filipines

Amnistia Internacional denuncia la campanya sistemàtica d'assassinats del govern de Rodrigo Duterte, que ha deixat ja 27.000 morts

RedaccióActualitzat

Amnistia Internacional denuncia una campanya sistemàtica d'assassinats per part de la policia de les Filipines en la seva controvertida lluita governamental contra el narcotràfic.

Les Nacions Unides, a petició d'Islàndia, ja han obert una investigació per aclarir la mort d'almenys 27.000 suposats narcotraficants segons les ONG.

L'anomenada "guerra contra les drogues" ha deixat en les darrers tres anys més de 6.000 morts. Tot i que l'objectiu són les persones addictes i els traficants, entre els morts hi ha un centenar de menors. Se'ls considera "danys col·laterals", però tenen nom i cognoms.

Myca Ulpina tenia només tres anys i va morir en una operació de la policia filipina amb el pretext que era utilitzada pel seu pare com a escut. La mare assegura que dormien tranquil·lament a casa seva quan la policia va entrar per la força i va matar l'home i la nena.
 

Enterrament de la petita Myca

 

Nicholas Bequelin, director regional d'Amnistia Internacional a l'est i sud-est asiàtic, condemna dràsticament la política de Duterte:

 

"Amnistia Internacional ha conclòs que aquesta política podria suposar la comissió de crims contra la humanitat"

 

Butch Olano, director Amnistia Internacional a les Filipines creu que la política de Duterte segueix castigant els mateixos:

 

"S'han normalitzat les execucions extrajudicials, els abusos de la policia i la seva llei i les situacions on sempre són els pobres les víctimes de la guerra contra les drogues"

 

Amnistia Internacional denuncia una campanya d'assassinats

 

El president filipí, Rodrigo Duterte, defensa la seva guerra contra el crim organitzat i acusa els països que el qüestionen, com Islàndia, que ha provocat l'obertura d'una investigació a l'ONU a petició d'Islàndia. La reacció de Duterte ha estat d'ira i de burla.

 

"Islandia, quin és el problema d'Islàndia? que només té gel. Només mengen gel. Què passa? pregunto a la gent dels drets humans: està malament dir que si destrueixes el meu país et mataré?

 

El president filipí Rodrigo Duterte

 

El primer senador de les Filipines també ha criticat l'ONU i Islàndia amb un argument semblant. Apunta que Islàndia és qui hauria de ser investigada per abusar dels drets humans per permetre l'avortament:

 

"Teniu més assassinats per avortaments que en la guerra contra la droga de la policia"

 

La guerra contra el narcotràfic del govern filipí provoca 27 execucions extrajudicials cada dia.

 

 

 

ARXIVAT A:
Narcotràfic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut