Nova York

L'ONU insta els països a combatre el terrorisme amb "tots els mitjans"

L'ONU ha condemnat de matinada els dos atemptats suïcides comesos a Alger i ha reafirmat la necessitat que tot els estats lluitin amb tots els mitjans contra el terrorisme. El Consell de Seguretat de l'ONU ha instat la comunitat internacional a col·laborar per portar davant la justícia els responsables dels atemptats d'Al-Qaeda a Algèria, que dimecres van causar 33 morts i 57 ferits a la capital del país. L'organització planteja també el temor que torni a Algèria l'onada de violència que el país va patir durant la dècada dels noranta, una hipòtesi que tampoc descarten les autoritats algerianes.

Actualitzat

El Consell ha condemnat de "forma energètica" elsdos atemptats suïcides comesos a Alger l'11 d'abril, que han deixat nombrosos morts i ferits, segons ha afirmat en una declaració llegida pel president durant aquest mes d'abril, l'ambaixador britànic Emyr Jones Parry. El Consell ha "subratllat la necessitat de dur els autors, organitzadors, financers i ideòlegs d'aquests inqüalificables actes de terrorisme davant la justícia i urgeix tots els estats (...) a cooperar activament amb les autoritats algerianes en aquest sentit".

"Tot acte de terrorisme és un crim injustificable, siguin els que en siguin els motius, el lloc i el moment on es cometen", ha afegit el text. 

El Consell ha reafirmat igualment que "cal lluitar per tots els mitjans, dins del respecte a la Carta de les Nacions Unides, contra les amenaces contra la pau i la seguretat internacionals que constitueixen els actes terroristes". Amb tot, ha recordat que els Estats Units "han de vetllar perquè totes les mesures que adoptin per combatre el terrorisme s'ajustin a les seves obligacions respecte al dret internacional".

El secretari general, Ban Ki-moon, en la seva condemna als atemptats ja havia apuntat prèviament la necessitat d'una "acció internacional concreta" contra el terrorisme.

La capital algeriana està en estat de màxima alerta, davant el temor que l'organització terrorista Al-Qaeda al Magreb estigui preparan nous atemptats després dels atacs de dimecres.

Anar al contingut