Ginebra

L'ONU diu que si Europa actués com el Líban podria acollir fins a 100 milions de refugiats sirians

Més de 90 països es reuneixen a Ginebra per impulsar els assentaments en tercers països de refugiats sirians que sobreviuen en les nacions veïnes

Actualitzat

L'alt comissionat de les Nacions Unides per als refugiats, Filippo Grandi, ha advertit que si la Unió Europea actués de la mateixa manera que ho fa el Líban "hauria d'acollir 100 milions de refugiats sirians". Amb una població de quatre milions d'habitants, el Líban allotja un milió de refugiats.

Més de 90 països es reuneixen aquest dimarts a Ginebra, convocats per l'ONU, per impulsar els assentaments en tercers països de refugiats sirians que sobreviuen en les nacions veïnes. L'ONU ha posat damunt la taula una xifra assumible: 480.000 persones en tres anys

"Pot ser un nombre molt gran, però no ho és si es compara amb el nombre de refugiats que estan acollint els països veïns"

Això suposa el 10% dels 4,8 milions de refugiats que hi ha al Pròxim Orient. Segons els registres oficials, Turquia acull 2,7 milions de refugiats sirians, a Jordània n'hi viuen 600.000, 250.000 a l'Iraq i 120.000 a Egipte.

Grandi creu que Brussel·les no ha sabut conduir la crisi dels refugiats i ha citat el fet que l'any passat no funcionés el procés de reubicació de migrants que ja eren al continent europeu, la qual cosa va fer que la gran majoria es dirigís a tres països: Alemanya, Àustria i Suècia. "Alguns països de la Unió Europea no van mostrar la solidaritat requerida per compartir la responsabilitat i distribuir els refugiats i els sol·licitants d'asil de forma equitativa", ha lamentat.

"No es pot respondre a la crisi de refugiats tancant portes i construint murs. La magnitud d'aquesta crisi ens mostra que no podem seguir actuant com fins ara"

És per això que l'alt comissionat ha reiterat la seva petició de solidaritat internacional perquè tots els països del món amb prou recursos per fer-ho acullin refugiats sirians. En aquest sentit, ha posat com a exemple el Canadà, que en poc més de quatre mesos ha reubicat 26.000 refugiats sirians.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut