L'ONU denuncia que la presència creixent de militants islamistes estrangers radicalitza els rebels a Síria

La comissió que investiga la crisi a Síria denuncia la presència creixent de militants islamistes entre l'oposició que radicalitza les files rebels. L'informe denuncia un increment dels crims de guerra i les violacions de drets humans.

RedaccióActualitzat
L'últim informe de la comissió d'investigació de l'ONU sobre Síria conclou que hi ha un increment alarmant d'estrangers, entre ells militants islamistes, que s'han afegit als rebels o que actuen de forma independent. A més, segons apunta l'informe, la presència d'aquests elements estrangers està duent els rebels cap a posicions molt més radicals.

El document denuncia que les violacions de drets humans i els crims de guerra han progressat en nombre, ritme i intensitat, i les atribueix tant a les forces fidels al règim com als grups opositors. Les investigacions de la comissió de l'ONU, que s'han fet a partir d'un miler d'entrevistes perquè no té accés a la zona, denuncien, a més, un "augment dramàtic" de les tensions sectàries, sobretot en les províncies de Latakia o Idilib. Una espiral de violència que pateixen els civils, molts d'ells nens.

Per això, l'ONU recomana al Consell de Seguretat que recorri al tribunal penal internacional per adoptar les mesures apropiades davant la gravetat d'aquestes violacions.

En l'àmbit diplomàtic, l'emissari internacional per Síria, Lakhdar Brahimi, informarà la Lliga Àrab del resultat de la seva primera missió a Síria. Segons els rebels, la seva missió ha fracassat perquè consideren que el règim de Bashar al-Assad només es pot derrocar per la força.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut