El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Ban Ki-moon ofereix ajuda humanitària de l'ONU a les Filipines (Foto: EFE) (Foto: EFE)
Copenhaguen

L'ONU conclou que Noruega, el país on es viu millor i la República Democràtica del Congo, el pitjor

Un any més, Noruega encapçala la llista de països on es viu millor i la República Democràtica del Congo és el pitjor país per viure-hi, segons l'últim Índex de Desenvolupament Humà de les Nacions Unides. Espanya és al lloc 23 d'una llista de 187 països, i respecte a l'any passat no puja ni baixa. Tot i això, si es mira el nivell per igualtat social, Espanya puja 6 llocs respecte a l'any passat.

RedaccióActualitzat
Austràlia, Holanda, els Estats Units, Nova Zelanda, el Canadà, Irlanda, Liechtenstein, Alemanya i Suècia segueixen per ordre Noruega, segons aquest llistat anual que, entre d'altres qüestions, mesura l'esperança de vida, els anys d'escolarització, les desigualtats o el PIB per habitant.

Els deu països que són a la cua són africans: Guinea, República Centreafricana, Sierra Leone, Burkina Faso, Libèria, el Txad, Moçambic, Burundi, Níger i, finalment, la República Democràtica del Congo.

Si es compara amb el rànquing de l'any passat, Cuba, amb deu posicions més, i Tanzània i Veneçuela, amb set, són els que més posicions han escalat, mentre que Kuwait i Finlàndia, que han perdut vuit i set posicions, respectivament, els que menys.

Espanya es manté en el 23

Espanya ha millorat lleument la seva puntuació, tot i que manté la mateixa posició en el rànquing. Així doncs, ha passat d'una puntuació´del 0,876 el 2010 al 0,878 d'ara, mantenint així el lloc número 23.

Així doncs, l'Estat espanyol continua al davant dels països veïns com Itàlia (0,874), el Regne Unit (0,861%), Grècia (0,861) o Portugal (0,809).

Si es mira el nivell per igualtat social, Espanya puja 6 llocs respecte a l'any passat i ocupa el lloc 17 amb el 0,799, al davant dels Estats Units.

Els països classificats segons el seu desenvolupament


Pel que fa al desenvolupament humà, els països que es considera que el tenen molt alt són: Noruega, Austràlia, els Països Baixos, els Estats Units i Nova Zelanda. Espanya també és en el grup dels millors països per viure-hi, amb el lloc 23. Els països amb un desenvolupament humà alt: l'Uruguai, Romania, Cuba, les Seychelles i les Bahames. Amb un desenvolupament humà mitjà: Jordània, Algèria, Sri Lanka, la República Dominicana i la Xina.

Tots els països amb un baix desenvolupament humà se situen a l'Àfrica o l'Àsia. Per exemple: Moçambic, Burkina Faso, Djibouti, l'Afganistan i el Nepal. L'últim de la llista és la República Democràtica del Congo.

El Japó, on hi ha més esperança de vida

Els països que tenen l'esperança de vida més alta són el Japó, amb 83 anys i 4 mesos, seguit de Suïssa, Suècia i Islàndia. Espanya és al setè lloc, amb una esperança de vida de 81,4 anys.

I on hi ha menys esperança de vida: Guinea-Bissau, amb 48 anys i un mes, seguit de la República Democràtica del Congo, Lesotho, la República Centreafricana i l'Afganistan.
Anar al contingut