Estats Units

L'ONU conclou que a Espanya es viu millor que a Dinamarca, Bèlgica o el Regne Unit

L'ONU conclou que Espanya ha guanyat una posició en el rànquing de països amb millors condicions de vida i ara ocupa el quinzè lloc. L'índex de desenvolupament humà que elabora l'ens, però, es basa en dades de l'any 2007, quan els efectes de la crisi econòmica eren gairebé inexistents. La llista l'encapçalen Noruega, Austràlia i Islàndia, un altre dels països més afectats per la crisi, mentre que els últims del rànquing, és a dir, on es viu pitjor, són Sierra Leone, l'Afganistan i el Níger.

Actualitzat
Noruega, Austràlia i Islàndia encapçalen la llista de països amb millors condicions de vida, mentre que els últims del rànquing són Sierra Leone, l'Afganistan i el Níger en l'informe del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament, que avalua la qualitat de vida de 182 països

Espanya, en canvi, ha pujat a la quinzena posició. L'Estat té un dels índexs més alts d'expectativa de vida, amb 80,7 anys de mitjana. D'altra banda, amb 31.560 dòlars anuals, es troba en el lloc 27 entre els països amb més renda i un índex més alt d'alfabetització.

L'enquesta, però, es basa en dades de l'any 2007, quan els efectes de la crisi econòmica i de l'explosió de la bombolla eren gairebé inexistents. L'informe anterior, presentat el 2006 i en el qual Espanya se situava en el lloc número 16, mostrava els índexs de dos anys abans.

Per davant d'Espanya hi ha Irlanda, en cinquena posició; França, en vuitena, o els Estats Units, en tretzena. Per contra, Dinamarca està en setzena, Bèlgica, en dissetena, i el Regne Unit, en vint-i-unena posició.

Per valorar la qualitat de vida, l'ONU estudia diverses variables com les tendències demogràfiques, l'economia, la igualtat, l'educació o la salut.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut