Ciutat de Mèxic

L'ONU busca un candidat espanyol per dirigir el Departament de Seguretat i Intel·ligència

L'ONU ha demanat al govern espanyol que li proposi un candidat per dirigir el Departament de Seguretat i Intel·ligència de les Nacions Unides. L'experiència d'Espanya en la lluita contra el terrorisme ha portat el secretari general de l'ONU, Ban Ki-Moon, a fixar-se en aquest país i ha aprofitat la reunió que tenia concertada aquest dilluns amb la vicepresidenta del govern central María Teresa Fernández de la Vega, per demanar-li que busqui algun nom. La decisió final entre els candidats que s'hi presentin l'haurà de prendre l'assemblea de l'ONU.

Actualitzat
La lluita de 40 anys contra el terrorisme d'ETA és un aval indiscutible pel secretari general de l'ONU, Ban Ki-Moon. Tant és així que ha demanat al govern central que pensi en el nom d'un funcionari d'alta qualificació per ocupar el càrrec de director del Departament de Seguretat i Intel·ligència de les Nacions Unides. L'escollit per Madrid haurà de disputar-se el càrrec amb 3 o 4 candidats més d'entre els que l'assemblea de les Nacions Unides n'escollirà el més pertinent.

El terrorisme ha centrat bona part de la trobada entre Ban Ki-Moon i la vicepresidenta De la Vega que han mantingut aquest dilluns a Ciutat de Mèxic amb motiu de la XVII Conferència Internacional sobre la Sida. La reunió ha servit per tancar alguns detalls de la trobada internacional de víctimes del terrorisme que es farà el dia 9 de setembre a Nova York, en què participaran l'AVT i Víctimes de l'11-M.

El periple de De la Vega a Ciutat de Mèxic també ha servit perquè la vicepresidenta anunciés l'aprovació, el desembre, del Pla de Drets Humans. Igualment, també ha confirmat l'augment de les ajudes espanyoles a la recerca contra la sida.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut