El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, durant una conferència internacional que es fa aquests dies a Addis Abeba (Reuters)
El secretari general d'ONU, Ban Ki-moon, afirma que el món camina en direcció "cap a una generació lliure de sida" (Reuters)
Addis Abeba

L'ONU anuncia que la sida ha deixat de propagar-se a 83 països

Tot i això, l'any passat van morir 1,2 milions de persones per causes relacionades amb el VIH: un petit descens respecte al 2013

RedaccióActualitzat

La sida ha deixat de propagar-se i en alguns països recula. Amb aquest missatge, les Nacions Unides donen per assolit un dels objectius del mil·lenni i es proposen eradicar del tot la malaltia en un termini màxim de 15 anys, l'any 2030. Segons l'informe anual de l'ONU sobre la sida, el 2014 l'epidèmia va deixar d'avançar a 83 països, entre els quals hi ha alguns dels més afectats per la malaltia, com l'Índia, Sud-àfrica, Moçambic o Kènia.

El secretari general de les Nacions Unides considera que el món va en la bona direcció, "cap a una generació lliure de sida". Ban Ki-moon creu que s'ha aconseguit un dels objectius, aturar la propagació de la malaltia a molts països. Ara, diu, cal eradicar-la. El secretari general de l'ONU ho ha dit durant la seva intervenció en la Conferència Internacional sobre el Finançament per al Desenvolupament, que es fa aquests dies a Addis Abeba, Etiòpia.

L'estudi també constata, però, que l'any passat van morir, per causes relacionades amb el VIH, 1,2 milions de persones, un petit descens respecte a les defuncions de l'any 2013. També hi va haver una disminució de les noves infeccions, però, tot i això, el 2014 es van infectar 2 milions d'individus. Les Nacions Unides calculen que, en total, la sida ha matat 39 milions de persones a tot el món.

Anar al contingut