Ginebra

L'ONU acusa Turquia de violar els drets humans i buidar barris kurds sencers

L'informe recull proves de la mort d'unes 2.000 persones en el conflicte i conclou que 500.000 persones han hagut de marxar de casa

RedaccióActualitzat

L'Alt Comissionat de Nacions Unides pels Drets Humans denuncien que les forces de seguretat turques haurien comès "greus violacions" dels drets humans contra la població kurda els últims dos anys. Les Nacions Unides acusen Turquia d'haver forçat el desplaçament de prop de mig milió de ciutadans mitjançant operacions de les forces de seguretat de l'estat al Kurdistan. Ho denuncia en un informe fet públic aquest divendres, on parla de la destrucció d'uns trenta pobles. El portaveu Alt Comissionat ONU Drets Humans Rupert Colville s'ha mostrat alarmat:

"Estem particularment alarmats perquè l'anàlisi de les imatges per satèl·lit indiquen una gran escala de destrucció d'habitatges amb armament pesant."

Posa com a exemple fotografies aèries de les ciutats de Sur, Nusaybin i Cirze que mostren clarament com barris sencers han desaparegut literalment del mapa. Aquests fets correspondrien a ofensives de l'exèrcit turc del desembre del 2015 contra milicians del partit dels Treballadors del Kurdistan i les seves famílies, malgrat l'alto-el-foc declarat a l'octubre.  

L'informe recull proves de la mort d'unes 2.000 persones: 800 serien membres dels cossos armats i 1.200, civils veïns de la zona. Documenta l'assassinat de centenars de persones, inclosos nens i adolescents, així com tortures i altres violacions dels drets humans. També denuncia una política d'expropiació de terres legalitzada.

ARXIVAT A:
KurdistanKurds
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut