La ministra de Relacions Laborals del govern britànic, Jo Swinson, en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
La ministra de Relacions Laborals del govern britànic, la liberal Jo Swinson, en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
Londres

Londres simplificarà el procés per fer públics els noms dels empresaris que no paguin el salari mínim

El govern britànic simplificarà el procediment que permet fer públics els noms dels empresaris o directius que ofereixen sous per sota del mínim legal; al Regne Unit, fixat en 1.169,49 euros.

RedaccióActualitzat
El govern britànic facilitarà a partir d'octubre fer públic els noms dels empresaris i directius de les companyies que no paguin el salari mínim interprofessional als seus treballadors. Ho ha anunciat aquest divendres la ministra de Relacions Laborals del Departament de Negocis, Innovació i Habilitats, Jo Swinson, que ha afegit que l'objectiu és avergonyir-los davant la societat i lluitar de forma decidida contra els empresaris "pocavergonyes".

Des de l'executiu de David Cameron recorden que pagar per sota del salari mínim, allà fixat en 1.169,49 euros, és il·legal i esperen que la possibilitat que se sàpiga posi fre a una pràctica abusiva i fora de la llei.

La possibilitat de denunciar públicament aquests infractors existeix al Regne Unit des del 2011, però es demanaven fins a set requisits per fer-ho que convertien la denúncia en pràcticament impossible. De fet, des de la seva entrada en vigor, només s'havia fet públic el nom d'un empresari. Ara s'eliminaran aquestes exigències.

El Ministeri d'Hisenda i Duanes va identificar l'any passat 736 empresaris que no havien complert amb les seves obligacions. Això va permetre recuperar més de 4,5 milions d'euros en sous impagats a més de 26.500 treballadors.
Anar al contingut