Jocs Olímpics

Londres celebra el pas de la torxa olímpica pels carrers de la capital britànica un dia abans de la inauguració dels Jocs

Londres celebra el pas de la torxa olímpica pels carrers de la capital britànica un dia abans de la inauguració dels Jocs. El Comitè Olímpic Internacional ja fa controls per sorpresa per evitar el dopatge.

Actualitzat
A Londres sembla que han oblidat les crítiques i estan preparats per a la gran festa olímpica. Fins ara, els habitants londinencs es pot dir que gairebé donaven l'esquena als Jocs Olímpics. Les molèsties per les obres o les restriccions de trànsit feien que hi hagués moltes crítiques, però la imminència dels Jocs ha fet canviar la percepció dels habitants. El pas de la torxa olímpica ha despertat l'entusiasme de la població. Segur que els organitzadors respiren ara més tranquils.

S'han vist de ben a prop històries de superació personal. Escenes de pel·lícula enmig de situacions ben emotives, al llarg del seu recorregut per tot el Regne Unit. Avui, però, molts s'han hagut de conformar a veure-la a través del mòbil. A la capital britànica, per primera vegada, els londinencs han deixat de queixar-se pels problemes de mobilitat o els costos dels Jocs. I han celebrat el pas de la torxa olímpica pel centre de la ciutat.

Al mateix centre financer de Londres, alguns fins i tot han agafat una hora lliure. Però al país dels negocis, l'entusiasme és més gran si va acompanyat de diners. És per això que el primer ministre conservador ha obert una mena d'ambaixada per als inversors que mantindrà durant tots els Jocs. I és que, ja se sap, els Jocs són emocions, esports i també... negoci. 

Aposta per lluitar contra el dopatge

Més d'un miler de persones treballaran perquè els Jocs Olímpics de Londres siguin, també, els més nets de la història. Aquest és l'objectiu del nou laboratori que s'ha construït per a aquest esdeveniment, que disposa dels dispositius més avançats per descobrir qualsevol de les dues-centes quaranta substàncies prohibides que hi ha en el món de l'esport. El laboratori ha previst fer prop de 6.000 anàlisis, de les quals el 36% s'hauran fet abans de la competició. De fet, en les quatre-centes que s'han fet fins ara entre els esportistes que ja són a Londres, no hi ha hagut cap cas positiu. Els controls es van introduir, per primer cop, en els Jocs de Mèxic, el 1968, i el suec Hans-Gunnar Liljenwall, bronze en pentatló modern, va ser el primer cas. La causa, haver-se pres dues cerveses per relaxar-se abans de la competició de tir.

Aquest rigor serveix, gairebé sempre, per enxampar els tramposos. Aquests dies previs a l'inici dels Jocs són diversos els casos de dopatge que s'han descobert. El més sonat ha estat el de la marroquina Mariem Alaoui Selsouli, que fa uns dies va aconseguir a París la millor marca mundial de l'any en 1.500 i era la principal candidata a la medalla d'or. Selsouli, que havia acabat de superar una sanció de dos anys, podria afrontar una sanció a perpetuïtat, ja que és reincident. Un altre cas és el de la velocista nord-americana Debbie Dunn, que havia de formar part del relleu de 4x400 de l'equip dels Estats Units i que ha donat positiu per testosterona. O el de les maratonianes de Kènia Rael Kiyara i Jemima Sumgong, guanyadora a Hamburg i segona a Boston, respectivament, i que han pres substàncies anabolitzants. Cap d'elles podrà competir a Londres.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut