Imatge d'arxiu d'un establiment amb el logo de l'ONCE.
Imatge d'arxiu d'un establiment amb el logo de l'ONCE.
Astúries

L'ONCE, premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia

L'Organització Nacional de Cecs Espanyola, guardonada per la seva "extraordinària tasca durant més de tres quarts de segle".

RedaccióActualitzat
L'Organització Nacional de Cecs Espanyola, l'ONCE, ha estat guardonada amb el premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia per la seva "extraordinària tasca durant més de tres quarts de segle". Aquest era l'últim dels vuit Prínceps d'Astúries que es concedeixen que faltava per anunciar.

Actualment l'ONCE ofereix cobertura a més de 70.000 persones cegues a tot Espanya, entre les quals, 7.500 estudiants amb discapacitat visual. La Fundació es va crear amb l'objectiu de promocionar la feina entre aquest col·lectiu, i al llarg d'aquest temps ha generat més de 80.000 llocs de treball, 4.100 només l'any passat.

L'ONCE va néixer de la unió de diferents associacions de cecs, entre elles el Sindicat de Cecs de Catalunya i l'associació sevillana La Hispalense. Aquest posava a la venda un cupó que va servir de base per al joc de l'ONCE, concedit en exclusiva per l'Estat per generar ingressos i una via laboral als afiliats a l'organització. El primer sorteig de l'ONCE es va celebrar a Madrid el 8 de maig del 1939.
Anar al contingut