Els estudiants de Girona impulsen les vagues pel clima a Catalunya

El moviment dels "Divendres pel Futur" va arribar a mitjans de gener a la capital gironina

Alberto AlcántaraActualitzat
El moviment dels anomenats "joves pel clima" comença a guanyar múscul a Catalunya. Les protestes, impulsades pels col·lectius Fridays4Future ("Divendres pel futur") van començar a Girona a mitjans de gener, i ara s'enlairen també a Barcelona, amb l'objectiu de reclamar acció urgent contra l'escalfament global.

Les mobilitzacions van començar amb modèstia, amb pocs participants, però l'última convocatòria, la de divendres passat, ja va aplegar una cinquantena d'estudiants a Girona. Els organitzadors esperen encara més gent en la protesta d'avui, que ja ha començat.

Arreu d'Europa, les vagues pel clima estan portant als carrers desenes de milers d'estudiants cada setmana. Els joves reclamen amb contundència mesures per aturar el canvi climàtic.

Greta Thunberg a Brussel·les

La inspiradora d'aquest moviment juvenil, l'activista sueca Greta Thunberg, continua la seva croada, cada cop més acompanyada. Aquest dijous va encapçalar una manifestació amb més de 10.000 estudians a Brussel·les.

 

Thunberg va participar també en una conferència davant la Comissió Europea, on va avisar que els polítics que deixin d'afrontar el canvi climàtic "seran recordats com els villans més grans de tots els temps" per portar el món al desastre.

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut