Les baixes temperatures a Europa causen més de 400 morts
Sèrbia ha registrat una desena de morts a causa de les baixes temperatures. (Foto: EFE)
Kíev

L'onada de fred siberià causa més de 400 morts a Europa

L'onada de fred que afecta sobretot l'Europa central i els Balcans ja ha provocat més de 450 morts. Ucraïna és un dels països més castigats, amb 136 víctimes mortals des de finals de gener.

RedaccióActualitzat
El nombre de víctimes a Hongria puja a 17, després que en les últimes 24 hores morissin 2 persones més per hipotèrmia i per inhalació de monòxid de carboni a causa del mal funcionament de la calefacció.

La República Txeca ha registrat 19 morts, sobretot persones sense sostre, ja que s'han arribat als 39,4 graus sota zero. A Bulgària el temporal ha deixat 6 morts, però les inundacions posteriors pel desglaç n'han causat 12 més.

Deu han estat les víctimes a Sèrbia, on hi ha unes 70.000 persones aïllades en poblacions de muntanya i se n'han evacuat 177 que necessitaven assistència mèdica.

A Bòsnia i Hercegovina, el nombre de víctimes pel fred ha pujat a 11, després que es trobessin els cossos de dues dones grans a la vila de Goranci, al sud, bloquejada per les nevades.

El temporal de fred també afecta de forma especial Itàlia, on han mort 26 persones. Una de les zones més afectades és la ciutat de L'Aquila, que va ser devastada per un sisme fa 3 anys. També hi ha problemes en el subministrament de gas i fortes crítiques dels ciutadans per la falta de previsió del govern.

Altres països que també han registrat víctimes mortals han estat Àustria, Grècia, Montenegro, Macedònia i Eslovàquia.

Finalment, també el nord d'Àfrica està resultant molt afectada: des de divendres han mort 25 persones a Algèria. Les previsions meteorològiques pronostiquen que aquesta onada de fred s'allargarà fins la setmana que ve.
Anar al contingut