L'onada de calor històrica a l'Orient Mitjà deixa un valor de 54º C a Kuwait

Alberto AlcántaraActualitzat

Una onada de calor històrica ha fet pujar les temperatures de l'Iraq i Kuwait per sobre dels 53º C. A d'altres països de l'Orient Mitjà, com ara l'Iran o els Emirats Àrabs Units, l'índex de xafogor ha trencat esquemes.

Iraq

A l'Iraq, la situació és especialment greu perquè la calor ha exacerbat els efectes de l'escassedat habitual d'energia durant els mesos d'estiu. Des de fa anys, els iraquians han estat objecte de talls d'energia d'entre 6 i 14 hores al dia. El govern va declarar 2 dies de festa oficial la setmana passada.

A Bagdad, on els termòmetres han arribat als 51ºC, els carrers estaven buits ja que la majoria de les persones van optar per quedar-se a casa per escapar de la calor. Al sud del país, les temperatures encara han pujat més. A Bàssora, divendres es va arribar als 53ºC, un rècord del país.

Kuwait

A Mitribah, Kuwait, els termòmetres van marcar 53,8ºC,  un valor que si es valida pot suposar un rècord de tots els temps per a l'hemisferi oriental i la segona més alta de tot el món, després dels 56,7º C  mesurats el 10 de juliol de  1913 a la Vall de la Mort dels Estats Units.

 

Iran i Emirats Àrabs

A l'Iran i els Emirats Àrabs, els sufocants nivells d'humitat van fer que l'índex de xafogor sortís dels valors catalogats a les taules habituals, que arriben fins a uns valor equivalent a una temperatura d'uns 60ºC. A la ciutat de Bandar Mahshahr, l'índex de xafogor estimat  va arribar als 165,2 graus Fahrenheit (74ºC).

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut