Barcelona

L'onada de calor arriba aquest divendres al seu màxim

Entre aquest divendres i dissabte, arribarem al pic més alt de l'onada de calor a l'interior, el prelitoral i el Prepirineu, amb màximes d'entre 35 i 41 graus. Les nits seran més xafogoses.

Actualitzat
Aquest divendres tindrem segurament el màxim de l'onada de calor en molts indrets. La massa d'aire càlid ens acostarà de mica en mica la isoterma dels 25 graus a uns 1.600 metres d'altura, com podem veure al mapa adjunt. Aquest fet es traduirà en màximes de fins a 40 graus a la superfície. Aquesta punta de calor més intensa afectarà sobretot a ponent i al sud de Catalunya. La xafogor serà marcada a la costa. A banda de la calor, el cel es mantindrà bastant assolellat, tret de la costa Daurada, on podrien aparèixer alguns núvols baixos, i del Pirineu i el Prepirineu, on hi haurà més nuvolositat d'evolució. Cap al vespre i la nit, arribaran núvols alts i mitjans pel sud del país.

 Les temperatures mínimes també poden pujar un xic més en alguns indrets respecte als valors de referència de dijous:

8 graus a Das
12 graus a Boí
14 graus a Salòria
15 graus a la Seu d'Urgell
15 graus a Vic i Solsona
16 graus a Olot
17 graus a Lleida
18 graus a Girona, Berga i Sabadell
19 graus a Roses i Manresa
20 graus a Amposta, Cervera i Tarragona
21 graus a Vilassar de Mar i Berga
22 graus a Falset i Tàrrega,
24 graus a Barcelona-Raval










El País Valencià patirà el rigor de l'onada de calor, amb màximes que també hi arribaran als 40 graus a l'interior. El cel es veurà poc ennuvolat en general. A les Balears, domini del sol i màximes extremes d'uns 36 graus a Mallorca.

Aquest augment de la calor ha propiciat que el Servei hagi emès un avís de nivell 2 per onada de calor entre dijous i dissabte. Protecció Civil ha activat l'alerta pel mateix fenomen. Un altre efecte de l'evolució ascendent de les temperatures serà l'augment notable del risc d'incendi.

Cap de setmana

El cap de setmana s'acabarà de tancar l'episodi, amb un dissabte encara marcat per unes temperatures que continuaran molt elevades a la superfície cap a l'oest i cap al sud, tot i que l'aire càlid en altura podria començar a retirar-se. Els símptomes de canvi també es notaran en l'estat del cel: esperem més núvolositat de tipus alt i alguns núvols baixos al litoral. A banda,  hi haurà més nuvolositat d'evolució i ja es podrien escapar els primers ruixats al Pirineu.  

Diumenge, la calor ja no serà tan intensa i es preveu el pas d'un petit front que portarà més núvols i que podria reactivar-se amb l'ajuda de la calor acumulada els dies anteriors.

I els pròxims dies

La pròxima setmana començarà amb la retirada del front de diumenge. No farà net dilluns, però de mica en mica la nuvolositat desapareixerà. Les temperatures quedaran més normalitzades.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut