Dinars de Nadal amb mascareta i distància i, si és possible, a l'aire lliure, recomana l'OMS (EFE/ Villar López)
Dinars de Nadal amb mascareta i distància i, si és possible, a l'aire lliure, recomana l'OMS (EFE/ Villar López)

L'OMS recomana fer els àpats de Nadal amb mascareta i en espais oberts i ventilats

L'OMS alerta del gran risc que arribi una nova onada de Covid "en les primeres setmanes i mesos del 2021"

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha explicat com han de ser els àpats de Nadal en pandèmia a Europa: amb mascareta, distància entre les persones i en llocs exteriors o en espais ben ventilats. Tot això perquè no empitjori una situació pandèmica que ja és greu i evitar que arribi la tercera onada de la Covid abans que arribi la vacuna.

L'oficina regional per Europa de l'OMS ha explicat en un document aquest dimecres que "malgrat que hi ha un progrés lleu", la transmissió de Covid-19 a la zona continua sent "àmplia i intensa". Alerta que hi ha un gran risc que arribi "una nova onada en les primeres setmanes i mesos del 2021".

Per aquesta raó recomana que les reunions aquest Nadal siguin en espais oberts, a l'aire lliure, si és possible, i que els participants portin sempre mascareta i respectin la distància física de seguretat.

Si la reunió familiar ha de ser en un espai tancat, l'OMS recomana que es redueixi el nombre de comensals i s'asseguri una bona ventilació de l'espai.

L'OMS recorda que a les persones d'edat avançada o vulnerables els pot resultar difícil o incòmode demanar als seus familiars que es mantinguin allunyats físicament i respectin la distància de seguretat. Per això recomana a tothom que es tinguin en compte les seves necessitats i que no posi en perill la seva seguretat.

L'OMS alerta que hi ha un gran risc que arribi 'una nova onada en les primeres setmanes i mesos del 2021'
L'OMS alerta que hi ha un gran risc que arribi una nova onada "les primeres setmanes i mesos del 2021" (EFE/Jorge Zapata)

Segons l'OMS, les festes de Nadal comporten un risc particular perquè posen en contacte persones de diverses edats i generacions i que, pel fet d'estar en família, no es respecten les mesures de prevenció contra la Covid.

L'organització demana que ningú subestimi la importància de les seves decisions i del seu poder com a individu, com a família i com a membre d'una comunitat per aturar la pandèmia.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Nadal
Anar al contingut