L'OMS avisa Europa d'"unes taxes alarmants de transmissió" de Covid al setembre
Un sanitari fa una prova PCR a una dona (EFE/Marcial Guillén)

L'OMS avisa Europa d'"unes taxes alarmants de transmissió" de Covid al setembre

Espanya i França són els estats de la UE més afectats pels rebrots

RedaccióActualitzat

L'OMS avisa d'un nivell alarmant de transmissió del coronavirus a Europa. Assegura que el nivell d'infeccions aquest setembre és superior que al març, però admet que ara les autoritats tenen més capacitat per detectar els contagiats.

Així s'ha expressat el director de l'OMS a Europa, Hans Kluge:

"Els nostres esforços i sacrificis van donar fruit i al juny vam arribar a la xifra més baixa. No obstant això, al setembre, les xifres de casos han de ser un toc d'atenció per a tothom. Tot i que aquests números ens mostren que es fan moltes més proves, també ens mostren unes taxes alarmants de transmissió."


L'Organització Mundial de la Salut alerta que més de la meitat dels països europeus han registrat un augment de més del 10 per cent dels contagis en les dues últimes setmanes i en 7 d'aquests estats les xifres s'han duplicat.

Segons Kluge, la primera setmana de setembre s'ha observat un augment de casos entre els grups de més edat, de 50 a 64 anys i de 65 a 79, tot i que la proporció més gran és encara entre les persones de 25 a 49 anys.

Segons el mapa de zones vermelles del Centre Europeu de Control de Malalties (l'ECDC, per les seves sigles en anglès), Espanya i França són els estats de la UE més afectats pels rebrots. Per aquest motiu, reclama una acció coordinada dels diferents governs.

Des de l'inici de la pandèmia, a Europa hi ha hagut gairebé 5 milions de casos i s'han registrat 226.000 morts pel coronavirus. Més enllà d'aquestes xifres, Kluge ha assegurat que aquesta pandèmia ens ha pres molt més:

"Això només explica una part de la història, ja que l'impacte en la nostra salut mental, en les economies, en el medi ambient i en la societat ha estat monumental."

 

A Espanya, aquest dijous s'han notificat 11.300 nous positius de la Covid, segons l'últim balanç de Sanitat. D'aquests, més de 4.500 són de les últimes 24 hores.

També s'afegeixen 162 defuncions al recompte oficial. La Comunitat de Madrid continua sent la que més contagis registra.

ARXIVAT A:
Coronavirus OMSSalut
Anar al contingut