Una infermera sosté una xeringa amb una vacuna experimental contra l'Ebola. (Foto: Reuters)
Una infermera sosté una xeringa amb una vacuna experimental contra l'Ebola. (Foto: Reuters)
Ginebra

L'OMS anuncia una vacuna eficaç contra l'Ebola

La vacuna es va subministrar l'any passat a unes 6.000 persones de Guinea Conakry i cap va desenvolupar la malaltia

RedaccióActualitzat

Bones notícies contra el virus de l'Ebola. L'OMS, l'Organització Mundial de la Salut, ha anunciat que hi ha una vacuna eficaç al cent per cent contra aquest virus, que des del 2014 ha provocat la mort de més d'onze mil persones a l'Àfrica Occidental.

La vacuna, desenvolupada per un equip d'investigadors canadenc i que firma la farmacèutica nord-americana Merk, es va subministrar l'any passat a unes sis mil persones de Guinea Conakry, el país on el 2014 va començar l'epidèmia, i cap no va desenvolupar la malaltia.

I és que en l'assaig es van involucrar sis mil persones més, que no van rebre la vacuna. En aquest grup, però, es van registrar 23 casos de la malaltia. És per això que, malgrat el resultat excel·lent, els experts han rebaixat una mica les expectatives i diuen que l'efectivitat podria ser d'un 80%.

La directora general adjunta de l'OMS per al Sistema de Salut i Innovació, Marie-Paule Kieny, en qualsevol cas ha explicat que la vacuna pot servir per frenar un altre brot:

"Tot i que aquests resultats convincents arriben molt tard per a aquells que van morir en l'epidèmia d'Ebola a l'oest d'Àfrica, quan aparegui el pròxim brot tindrem defensa."

El darrer brot d'Ebola va provocar 11.300 morts, entre d'altres coses perquè mai no s'havia desenvolupat una vacuna per prevenir-ne la propagació.

Anar al contingut