Un punt de control de quarantena a Manila (EFE/Rolex Dela Pena)
Un punt de control de quarantena a Manila (EFE/Rolex Dela Pena)

L'OMS alerta que "potser no hi haurà mai" una vacuna que curi la Covid

El director general de l'organisme ha afirmat que un hipotètic fàrmac podria protegir del coronavirus "només uns mesos"

RedaccióActualitzat

En les últimes setmanes la investigació en vacunes contra la Covid ha anat avançant i alguns laboratoris ja es troben en les darreres fases de les proves. Però, malgrat aquests progressos esperançadors, el director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha advertit que "potser mai hi haurà una panacea contra aquesta pandèmia".

"Diverses vacunes es troben en la fase tres de les proves clíniques i tots esperem que d'aquestes en surtin vacunes eficaces que ajudin que la gent no s'infecti, però ara mateix no hi ha una panacea, i potser mai n'hi haurà cap."

 

"Preocupa que potser no tindrem una vacuna que funcioni, o que la seva protecció potser durarà només uns mesos. Però fins que no acabem els assajos clínics no ho sabrem."

De moment, però, Tedros s'ha mostrat optimista:

"Hi ha moltes vacunes en fase d'assaig, dues en l'etapa final dels assajos clínics, i hi ha esperança. Això no vol dir que tindrem una vacuna, però almenys la velocitat amb què hem aconseguit arribar al nivell que tenim ara no té precedents."

 

Tedros ha recordat que els contagis confirmats s'han multiplicat per cinc en els darrers tres mesos i ara ja sumen 18 milions. Gairebé 700.000 persones han mort a causa de la pandèmia.

 

El director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, en una roda de premsa (Reuters/Denis Balibouse)

 

El director de l'OMS ha destacat que "mai és massa tard per revertir la situació". En aquest sentit, Tedros ha insistit que, mentre no es trobi una vacuna, els governs han de prioritzar el control de contagis amb mesures com el rastreig de casos i contactes.

"Cal fer-ho tot: mantenir la distància física, rentar-se les mans de manera constant, no tossir al costat d'altres, portar mascareta i reforçar la vigilància."

 

 

 

ARXIVAT A:
OMSCoronavirus
Anar al contingut