Ronda de Dalt de Barcelona amb trànsit dens de vehicles
La mobilitat també ha notat l'esclat de contagis (ACN/David Cobo)

L'òmicron redueix el trànsit a Barcelona prop d'un 10%

L'allau de contagis i de baixes té un efecte directe en la mobilitat, segons dades del Servei Català de Trànsit

RedaccióActualitzat

De totes les dades que confirmen l'alta capacitat de transmissió de la variant òmicron i totes les baixes que està provocant, amb els contagis que aquesta setmana ja han assolit la xifra rècord dels 25.000 diaris, n'hi ha una que també és molt significativa: la mobilitat.

Ens hem fixat en el volum de vehicles que entren i surten cada dia de l'àrea metropolitana de Barcelona. Segons el Servei Català de Trànsit, en aquesta primera setmana de l'any sense cap festiu, s'ha reduït al voltant d'un 10%, en funció de les dates amb què es compari.

Així, si comparem el volum de trànsit de la setmana del dilluns 10 de gener al dijous dia 14 amb les mateixes dates de l'any 2019, la caiguda ha estat del 9,5%.

Encara més: si comparem el trànsit de la ciutat de Barcelona i rodalies d'aquesta setmana amb els dies previs al Nadal -és a dir, la setmana del dilluns 13 al dijous 16 de desembre, la caiguda ha estat de l'11,5%.

I encara una última comparació. Si anem un mes enrere agafem les dades de trànsit a l'àrea metropolitana de principis de novembre -la setmana del dilluns 8 al dijous 11-, la caiguda respecte a aquesta setmana ha estat del 10,25%.

Una conseqüència col·lateral de la sisena onada que s'haurà de veure si té algun efecte, per mínim que sigui, en la contaminació a la capital catalana, que ha tornat als nivells previs a la pandèmia i fins i tot els supera.

 

ARXIVAT A:
MobilitatCovid-19Coronavirus Trànsit
Anar al contingut