Ione Belarra amb la plana major de Podem en el dia que l'han proclamat secretària general
Ione Belarra amb la plana major de Podem en el dia que l'han proclamat secretària general (EFE/Fernando Alvarado)

L'ombra de Pablo Iglesias marca el relleu a Podem cap a una era de lideratge compartit

Ione Belarra ha pres el relleu de Pablo Iglesias com a líder de Podem

Albert CalatravaActualitzat

L'ombra de Pablo Iglesias és molt allargada. L'exlíder de Podem havia decidit no assistir a la IV Assemblea de Podem, però la seva figura ha estat ben present durant tot el conclave. Primer, amb un vídeo projectat a les pantalles en què es recollien frases d'Iglesias des que va assumir el lideratge de la formació morada. Després, Ione Belarra ha convertit les seves primeres paraules com a secretària general en un homenatge a la figura de l'exvicepresident espanyol. No ha amagat que recull el llegat del fundador dels morats i ha afegit que mantindrà una línia continuista, però també pretén marcar perfil propi.


Victòria contundent

La nova líder de Podem ha rebut un ampli suport de les bases, gairebé el 89% dels vots dels inscrits. La demostració que, ara mateix, no hi ha una oposició interna prou forta que qüestioni el lideratge de la política navarresa.

Belarra ha advertit que liderarà una formació més feminista i coral, i amb més presència als territoris. Al davant, té el repte de reorganitzar un partit que ha quedat esborrat en alguns parlaments autonòmics i també ha perdut el suport de bona part dels votants des de la seva irrupció al Congrés dels Diputats, l'any 2015.

En la nova estratègia per recuperar l'atractiu electoral de Podem, hi haurà un lideratge bicèfal: Belarra dirigirà el partit i la vicepresidenta tercera, Yolanda Díaz, serà la figura de referència dins de l'executiu espanyol.


Resposta a la fotografia de Colón

En el seu primer discurs, la nova secretària general no ha defugit el cos a cos polític contra la dreta i l'extrema dreta. Belarra era conscient que el focus mediàtic estava situat a la plaça de Colón de Madrid, i ha estat especialment dura contra el president del Partit Popular. "Espanya no es mereix que Pablo Casado es dediqui a anar a Colón a estendre l'odi i l'enfrontament entre els pobles", ha etzibat la nova líder de Podem.

ARXIVAT A:
Unides PodemPablo IglesiasIone Belarra
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut