L'oli d'oliva no tindrà IVA a partir de l'1 de juliol

La rebaixa al 0% de l'IVA de l'oli la va pactar Junts amb el PSOE al gener, a canvi d'aprovar un dels paquets anticrisi del govern espanyol

RedaccióActualitzat

L'IVA a l'oli d'oliva serà del 0% a partir de l'1 de juliol. Està previst que la mesura s'aprovi en el Consell de Ministres de dimarts que ve.

El preu de l'oli d'oliva és el que més s'ha disparat d'entre els productes alimentaris. Segons les dades de l'IPC del maig, costa un 62,8% més que fa un any. Des de gener de 2021, el preu s'ha incrementat un 198,5%. 

Fa un any i mig, el govern espanyol ja va reduir l'IVA de l'oli d'oliva del 10 al 5%. Ara, l'inclourà de forma permanent al grup de productes de primera necessitat que apliquen el tipus superreduït de l'IVA --del 4% en condicions normals--, com són el pa, els ous, les verdures i les fruites.

Aquests productes, temporalment, tenen reduït l'IVA al 0%. Justament, el govern espanyol també ha decidit recentment prorrogar aquesta reducció de l'IVA dels aliments bàsics, que s'acabava aquest mes de juny. 

L'objectiu d'afegir-hi l'oli, segons el Ministeri d'Hisenda, és "protegir i fomentar el consum d'oli d'oliva, un producte saludable i el preu del qual ha augmentat recentment com a resultat de la sequera, entre altres raons".

La rebaixa al 0% de l'IVA de l'oli la va pactar Junts amb el PSOE al gener, quan es va aprovar un dels paquets anticrisi del govern espanyol.

 

 

ARXIVAT A:
Consum
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut